Kanoën in Mornington (19 juni 2011)

Zondag 19 juni

Na ons ontbijt gaan we naar de receptie om zwemvesten en peddels te halen. We gaan vandaag een dagje kanoën in Dimond Gorge. De weg naar de gorge is 24 kilometer lang en we doen er ongeveer 2 uur over. De weg gaat door mooi landschap met veel gras en allerlei bomen. Bij de parkeerplaats blijkt het een stukje klimmen over zwarte rotsen te zijn voordat we bij het water uitkomen.

We pakken een kano, zetten onze spullen er in en gaan het water op. We oefenen eerst even een rondje linksom en een rondje rechtsom. En dan gaan we de kloof in. We zijn gewaarschuwd dat hier zoetwaterkrokodillen leven, maar we zien er geen. Wel zien we ergens halverwege de kloof iets springen op de rotswand. We leggen de kano stil en blijven kijken. Na een paar minuten zien we een kleine rock wallabie springen. Gaaf! Helaas zien we er niet meer.

De rivier is rustig. We moeten op een gegeven moment wat slalommen tussen rotsen, maar dat gaat goed. De tocht houdt op bij een stroomversnelling. We leggen de kano op het strandje en klimmen over de rotsen naar een mooi lunchplekje, aan de stroomversnelling. Er zijn nog 4 mensen op de wal. De andere 4 kano’s zijn alweer op de terugweg. De terugreis is wat zwaarder, want we moeten tegen de stroom in. Na een uurtje peddelen zijn we weer bij het beginpunt. We laten onze kleren wat opdrogen en kijken ondertussen naar mensen die met de kano over een stroomversnelling gaan. Dat is waarschijnlijk niet de bedoeling en ze gaan lopend over de rotsen naar de andere kant van de stroomversnelling en komen er dan, net als in een wildwaterbaan, overheen. Twee jongens proberen het met de kano andersom, maar zij slaan om….

‘s Avonds gaan we uit eten bij het restaurant. We beginnen met een drankje bij het gezamenlijke kampvuur en raken in gesprek met onze buren op deze camping. Daarna mogen we aan tafel. Er is geen keuze in het tweegangenmenu en dit bestaat uit barramundi (een witvis) en een sinaasappelcakeje met lemon curd en cream. Ik had gelukkig een vegetarisch hoofdgerecht geregeld en dit bestond uit gebakken plakken aubergine met daartussen geitenkaas, courgette en tomaat. Het eten was heerlijk!

Vergelijkbare berichten