Naar Mornington Wilderness Sanctuary (18 juni 2011)

Zaterdag 18 juni

De derde dag op de Gibb River Road vertrekken we richting Mornington Wilderness Sanctuary. We rijden eerst 30 kilometer terug tot de Gibb River Road en dan weer naar het oosten. De weg naar Bell Gorge zou niet open zijn, maar als we er langskomen blijkt dat niet te kloppen. We gaan dus kijken hoe het bij Bell Gorge is, volgens ons e-boek een van de mooiste ravijnen in de Kimberley. De weg ernaartoe is iets slechter dan de Gibb River Road, wat tot nu toe een van de beste dirt roads is waar we tot nu toe op hebben gereden.

Maar hier komen dan de creek crossings. En de eerste is gelijk het ergst. Terwijl we er doorheen rijden merken we dat dit watertje dieper is dan we dachten en we schatten het in op zo’n 40 cm. De volgende twee wateroversteken zijn aanmerkelijk minder diep. Helaas rijden we vlak daarna iets te hard door een modderplas en de rode modderspatten komen tot bovenaan de auto. Gelukkig hebben we geen witte auto…

Bell Gorge is ontzettend mooi. De wandeling gaat langs een smal riviertje met veel groene bomen en komt dan uit bij een rotsplateau met een vijfvoudige waterval die naar een paar meertjes gaat. Een hele mooie plek om even te zitten. Je kunt nog de rivier oversteken en naar de meertjes beneden gaan, maar het is best snelstromend water en dat zie ik niet echt zitten. En we hebben ook geen zwemspullen bij ons. We vermaken ons ook met het bewonderen van de waterval.

Weer terug op de Gibb River Road komen we bij Imintji Roadhouse waar we de auto weer volgooien. Een kilometer of 20 verder komen we bij de afslag naar Mornington Wilderness Sanctuary. Voordat je deze weg op rijdt moet je melden via de radio, om te kijken of er plaats is. Dat is er en we mogen de ruim 90 kilometer zijweg op.

Deze weg is erg mooi, met o.a veel boabs. Dit is familie van de baobab-bomen in Afrika en groeien blijkbaar alleen in dit deel van Australië. Na twee uur en een stuk of tien creek crossings komen we bij de camping aan. We melden ons bij de bar en mogen daarna een plaatsje in het bos uitzoeken.

Christof bekijkt de auto onder de motorkap en ontdekt dat we geluk hebben gehad met de ‘hoge’ wateroversteek of bij de opspattende modderpoel. Er is een heel klein beetje water bij het luchtfilter gekomen en daardoor had de motor er mee op kunnen houden. Niet zo’n fijn idee! Verder is de auto gigantisch stoffig en moeten we onder andere ons dekbed even uitschudden. Dat rode stof komt overal!!!

We hebben wel een drankje verdiend! Op naar de bar dus, waar we ons vermaken met een drankje en het lekkerste kaasplankje tot nu toe in Australië. De rest van de avond zitten we in de auto, omdat het buiten koud is. Volgens het meisje bij de bar was het afgelopen nacht een graad of drie….

Vergelijkbare berichten