Dagje Alkmaar (16 april 2010)

Vrijdag 16 april

tekst geschreven door Christof

Vandaag zijn we in Alkmaar geweest om alvast iets voor Melbourne te kopen. Via Marktplaats hebben we twee Verner Panton Phantom Chairs gekocht. Die konden we vandaag ophalen. Verder zijn er vandaag en passant nog een paar typisch Nederlandse dingen op ons pad gekomen.

Toen we van de parkeergarage naar het centrum liepen, kwam we langs de ramen met dames van lichte zeden. Als je dit zoekt moet je gewoon het bordje stedelijk museum volgen… Ach ja, twee toeristenattracties tegelijkertijd.

Daarna hebben we voor het eerst de kaasmarkt in Alkmaar gezien. Boeiend om te zien dat er, voor de toeristen, kazen gewogen en versleept worden. Verder nog even door de kleine straatjes van Alkmaar centrum gewandeld.

Na Alkmaar zijn we via een toeristische route door het Westfriese landschap met boerderijen, allerlei dieren, molens, bloeiende bollenvelden e.d. naar Bataviastad gereden… even kijken of er nog wat koopjes waren. Daarna zijn we via N-wegen terug gereden…

Al met al een flink aantal typische Nederlands dingen gedaan en gezien vandaag. Misschien moeten we ook maar, voor het eerst, koninginnedag in Amsterdam vieren…

Vergelijkbare berichten