Dagje Montferland met vrienden (23 maart 2024)

Zaterdag 23 maart

Vanmiddag hadden we met vrienden afgesproken bij hotel-restaurant Ruimzicht in Zeddam. Via Social Deals hadden we een 2-gangenlunch gekocht. Voor voorgerecht konden we kiezen uit tomatensoep of venkelsoep. Voor de volgende gang was er veel keuze en ik koos flammkuchen met paddestoelen.

De weersvoorspelling voor vandaag was slecht: 8 graden, bewolkt en een grote kans op regen. Het was inderdaad best koud, maar de zon scheen regelmatig en er was af en toe een bui terwijl we zaten te lunchen.

Na de lunch zijn we naar ‘s-Heerenberg gereden. We hebben de auto’s geparkeerd op de parkeerplaats bij kasteel Huis Bergh. Vanaf hier zijn we een stuk wezen wandelen. De zon schijnt, maar het waait best hard. Ondertussen praten we bij met onze vrienden (vroegere buren). Altijd gezellig!

Weer terug in ‘s-Heerenberg komen we langs het beeld van Mechteld ten Ham. Zij werd in de 17e eeuw beschuldigd van hekserij. Volgens het bordje bij het beeld was zij de laatste vrouw die in Nederland als heks is verbrand. Bij De Gracht hebben we ter afsluiting gezellig wat gedronken.

Vergelijkbare berichten