Dagje Rotterdam (eind maart)

Eind maart zijn we weer een dagje naar Rotterdam geweest om door wat wijken te wandelen. Het was slecht weer: het waaide hard, de lucht was donker en het regende veel. We zijn eerst naar de wijk Noordereiland gegaan. In de stromende regen en harde wind zijn we de Willemsburg overgewandeld. Gelukkig klaarde het weer een beetje op toen we op het eiland kwamen. We hebben hier rondgewandeld. Er staan best aardig gebouwen, maar er zijn, voor zover wij zien, geen cafeetjes of andere leuke dingen. Noordereiland komt op ons over als een wat saaie woonwijk. Het uitzicht op de stad is wel mooi, want je kijkt over het water heen.

Willemsbrug

uitzicht vanaf Willemsbrug op Noordereiland en Erasmusbrug
Noordereiland vanuit de lucht (Google Map)

Vanaf het Noordereiland zijn we teruggewandeld richting de wijk Stadsdriehoek. Dit is onderdeel van het centrum van Rotterdam. We zijn langs de kubuswoningen gelopen. Hier staan er ook een paar van te koop en ze zien er interessant uit. Een van de kubuswoningen is ingericht als een museum, maar er gaat net een grote groep toeristen naar binnen, dus dat doen we wel een andere keer.
Aan het water bij de kubuswoningen zijn cafe’s en restaurants te zien. Dit deel van de wijk spreekt ons niet zo aan. De kubuswoningen liggen op een druk punt, bij station Blaak, boven de weg Blaak en vlakbij een uitgaansgebied. Kan dus lawaaiig zijn…

Kubuswoningen
Kubuswoningen
kubuswoningen vanuit de lucht (Google Maps)

We gaan naar de wijk Lloydkwartier. Deze wijk is ons aangeraden door een voormalige collega van C.. De gebouwen in deze wijk hebben een industrieel en scheepvaartverleden. Aan het einde van de negentiende eeuw vertrokken vanaf hier de schepen van Hollandsche Lloyd naar Nederlands-Indië. In de stromende regen en storm lopen we hier rond. Het uitzicht over de Maas is geweldig. Dit vinden we een interessante wijk, waar we ons graag meer in willen gaan verdiepen. De mix van industriele en moderne gebouwen spreekt ons zeker aan.

Schiecentrale (voormalige electriciteitscentrale)
scheepswerf
voormalig pakhuis (St. Job) en nieuwe gebouwen
uitzicht op de Euromast
voormalig pakhuis (St. Job)
gebouw van het Scheepvaartcollege
Lloydkwartier vanuit de lucht (Google Maps)

Vergelijkbare berichten