Even naar Nijmegen (24 februari 2024)

Zaterdag 24 februari 2024

Vandaag zijn we met de trein naar Nijmegen gegaan. We hebben sinds kort een Weekend Vrij-abonnement van de NS en daardoor zijn onze weekendreizen op dit moment gratis. Een Weekend Vrij-abonnement kost 34,95 euro (meer info vind je op de website van NS) en hiermee reis je dan gratis. Normaal gesproken heb ik een Dal Voordeel-abonnement (5,60 euro per maand) waarmee ik 40% korting krijg. Onze treinreis van vandaag zou anders, met 40% korting, 2x 5,54 euro (totaal 11,08 euro) per persoon kosten.

Vanaf het station zijn we naar het centrum gelopen. We hebben jaren in Nijmegen gewoond en het is altijd fijn om weer even terug te zijn. Al wandelend kwamen we langs de In de Betouwstraat waar Christof en ik een paar maanden hebben samengewoond op een studentenkamer. Op de foto hieronder zie je het gebouw, wij woonden aan de voorkant, de kamer met het balkonnetje.

We zijn bij een aantal winkels geweest. Bij woonwinkel Deja Vu is het altijd fijn om rond te snuffelen. We zagen o.a. een leuke idee voor salontafel voor op de entresol en een mooie blauwe plantenbak. Ik ben op zoek naar een langwerpige plantenbak op poten, maar eigenlijk wil ik een veel grotere. Bij pannenkoekenrestaurant ‘t Hoogstraatje hebben we geluncht. Zoals altijd waren de pannenkoeken erg lekker. Bij Tabbers Lichtdesign zagen we mooie lampen voor in ons nieuwe huis. Bij stripboekwinkel Senor Hernandeze kochten we een stapeltje stripboeken. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik de nieuwe Asterix & Obelix, De witte iris, eind december al had gekocht. Die heb ik nu dubbel 😉

Op de terugweg zijn we in Elst uitgestapt omdat ik naar de Tante Betsy pop-up store wilde. Ik paste een hele stapel jurkjes paste. Uiteindelijk heb ik er twee gekocht. Bij thuiskomst lag er een pakketje voor me klaar. Via Facebook heb ik twee rokjes van iemand overgenomen. Ik ben blij met al mijn nieuwe aankopen.

Vergelijkbare berichten