IJslandse paarden op De Posbank

foto van een ijslands paard

Afgelopen weekend hebben we over de hei bij de Posbank gelopen (5km), deels door het begrazingsgebied van de IJslandse paarden. Op het bordje bij het hek staat dat je de paarden mogelijk kunt zien…. Wij hebben er een stuk of 10 gezien en ze waren zo ontzettend mak dat ze naar je toe kwamen lopen om te kijken of je misschien iets lekkers voor ze had.

Wij vonden ze een beetje te tam: in het wild levende dieren horen niet naar de mensen toe te komen. Natuurlijk is het ook niet leuk als ze wegrennen als ze mensen zien, maar iets er tussenin zodat je niet het gevoel krijgt dat het huisdieren zijn.

Verder was het superlekker weer en omdat we al vroeg aan het wandelen waren (voor ons doen althans) ook nog lekker rustig. Kortom: heerlijk!

Oude reacties

Annette – 16 november 2005 13:29
Het is ook nooit goed:>) Zo’n paardje wilde ik altijd al hebben maar het is een Fjordenpaardje geworden. Zeg maar paard.
Mooie foto!

Jacob Hesseling – 16 november 2005 13:52
mooie fotozwollywood – 16 november 2005 19:49
1. Ditis geen paard maar en ponny.
2. Ook is het geen IJslandse Ponny.

Tante Til – 17 november 2005 10:25
Tja, op het informatiebord stond echt dat het IJslandse paarden zijn. Ik heb er verder geen verstand van… Maar ach, ze zijn in ieder geval leuk!

Broer – 17 november 2005 20:34
Het is gewoon een knol.

Badger – 20 juni 2006 20:00
Hoi,
Het is wel een paard hoor! ik heb zelf 4 IJslandse Paarden. IJslanders hebben wellicht de schofthoogte van een ponny maar zijn officieel uitgeroepen tot PAARD! Dus als je iemand tegen komt met een IJslander, zeg dan ”wat een mooi paard!” en niet ”wat een mooie ponny!”, want de meeste IJslanders rijden vinden het niet leuk dat hun paard een ponny genoemd word.
Mvg, Badger

Deze foto heb ik zelf gemaakt (2005)


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 16 november 2005

Vergelijkbare berichten