Op naar Griekenland (4 april 2024)

Donderdag 4 april

Vanmorgen zijn we met de trein van Didam naar Eindhoven gegaan. Vandaag vliegen we naar Griekenland voor een vakantie. We vliegen met vliegtuigmaatschappij Aegean van Eindhoven naar Athene. We hebben tickets met alleen handbagage en we betaalden 435,90 euro voor 2 personen. We mogen een kleine rugzak meenemen die maximaal 8 kilo weegt. Het was even goed kijken wat we mee wilden nemen, maar het is gelukt. Bij het wegen vanmorgen bleek dat allebei onze rugzakken nog geen 5 kilo wegen.

In Eindhoven gaan we lunchen bij The Happiness Café. Daarna hebben we door Eindhoven gewandeld en leuke straatkunst gezien. We hadden wel naar het Van Abbemuseum gewild, maar we hebben onze museumkaarten thuisgelaten. Helemaal niet aan gedacht dat we die misschien nog hadden willen gebruiken. Na het rondwandelen drinken we nog wat bij Coffeelab op het station. We kiezen een tafeltje bij het raam en hebben uitzicht op het Stationsplein. Leuke plek om mensen te kijken die bij het station worden afgezet.

We nemen de bus naar het vliegveld. De busreis duurt zo’n 20 minuten. We gaan in de rij staan om in te checken. Dat kon helaas niet online. Gelukkig gaat het snel. Onze rugzakken krijgen een bandje zodat duidelijk is dat deze bagage onder de stoel moet in het vliegtuig. We wandelen wat over het vliegveld en zoeken een plekje om te zitten en te wachten. Ons vliegtuig vertrekt om 17.00 uur uit Eindhoven (A3637) en we zijn om 21.10 uur in Athene. Onderweg kijk ik uit het raam, lees ik in Harry Potter and the prisoner of Azkaban van J.K. Rowling. We krijgen nog een snack tijdens de vlucht.

Als we in Athene zijn geland gaan we naar de balie van Sixt om onze huurauto op te halen. Eerst de formaliteiten en dan wandelen we naar buiten, naar de afhaallocatie. We krijgen een witte Fiat Panda. Circa 20 minuten nadat we zijn geland rijden we met onze auto het terrein af. We hebben via Booking.com een overnachting geboekt bij Apartments Tina in Spáta (85,07 euro voor een nacht). Het is ongeveer een kwartier rijden voordat we hier zijn. We parkeren de auto en na het inchecken gaan we naar onze kamer. Buiten is het donker.

Vergelijkbare berichten