Rondkijken in Rotterdam dag 3 (9 maart 2012)

We zijn sinds 7 maart een paar dagen in Rotterdam om te kijken of dit een leuke stad is om te gaan wonen. Al met al waren het een paar interessante dagen. We hebben verschillende wijken al wandelend bekeken en dat was erg verhelderend.

Vrijdag 9 maart

Vandaag zijn we met de metro naar Oud-Charlois gegaan. Dit is een echte volkswijk, erger dan Delfshaven en het Nieuwe Westen waar we gisteren waren. Deze wijk lijkt ons geen leuke plek om te wonen. We hebben een tijdje rondgewandeld om verschillende delen van de wijk te bekijken en zijn toen weer richting het centrum gegaan.

We zijn naar Katendrecht geweest. Dit vinden we een leuke wijk: het is een bestaande wijk waar vrij recent nieuw is bijgebouwd. Sinds kort is er een voetgangersbrug naar Kop van Zuid. Op loopafstand dus van Lantaren/Het Venster, een goed filmhuis. Het is wel een beetje een vinexlocatie, wat betekent dat er relatief veel gezinnen met kinderen wonen. Je ziet hier ook bakfietsen 😉 Bij een cafeetje op het Deliplein hebben geluncht. Helaas hebben ze alleen keus uit tosti of panini. Meer een plek om wat te drinken dus…

Vergelijkbare berichten