Edinburgh (16 juli 1996)

Dinsdag 16 juli

We beginnen de dag rustig en nemen pas ‘s middags de bus naar de stad. Ik ben op zoek naar een winkel waar ze Dr Martens verkopen, maar dat is lastig. In een boekwinkel koopt Christof drie delen van de Discworld-serie van Terry Pratchett. We hebben ook gekeken naar boekjes of kaarten met wandeltochten. We willen namelijk wandelen in het noordwesten van Schotland.

We gaan naar de National Gallery of Scotland. Er hangen veel schilderijen van Nederlandse en Italiaanse schilders, zoals Frans Hals en Rembrand. De schilderijen van Schotse schilders waren vooral landschappen. Wel erg mooi. We zijn niet zo lang in het museum geweest, want we kregen honger.

Bij Marks and Spencers hebben we sandwiches, fles water, bakje frambozen en een zakje salt and vinegar-chips gehaald. We lunchen op een bankje in het zonnetje in het park. We beklimmen Scott Monument en we hebben een mooi uitzicht over de stad.

We herinneren ons dat we gisteren, toen we over de Royal Mile liepen, een winkeltje hebben gezien waar ze Dr Martens verkochten. Dus op zoek naar dat winkeltje. En daar hadden ze de Docs die ik wilde in de goede kleur en maat. Mijn maat blijkt een kindermaatje te zijn en dat scheelde zomaar 7 pond.

‘s Middags doen we boodschappen en gaan we met de bus terug naar de camping. ‘s Avonds eten we macaroni met tomatensaus. De wind is gaan liggen en de zon schijnt, dus we zitten de hele avond bij de tent.

Vergelijkbare berichten