Omgeving van Fort William (18 juli 1996)

Donderdag 18 juli

We zouden vandaag de Ben Nevis gaan beklimmen, maar we zijn dwars door de wekker heen geslapen. We hebben daarom vandaag maar het autotochtje gemaakt dat we voor morgen hadden gepland. Om 11 uur rijden we richting Mallaig. In Glenfinnan stoppen we om een kerkje te bekijken. We rijden een klein stukje terug om het Glenfinnan Monument te bekijken. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan Bonnie Prince Charles. We wandelen eerst naar het uitzichtpunt van waaruit we een mooi uitzicht over het loch en het monument hebben. Daarna gaan we naar het bezoekerscentrum waar we meer te weten komen over Bonnie Prince Charles en de opstand van de Jakobieten. We kopen hier een boekje met allerlei steencirkels e.d., Scotland BC (4,95 pond).

We rijden verder richting Mallaig, totdat er een afsplitsing naar de A861 komt. Die weg volgen we en dit is een smalle weg met heuveltjes en uitwijkplaatsen. Zeer vermoeiend om te rijden, maar wel erg leuk. Onderweg bekijken we een kasteelruïne, die aan het einde van een doodlopende weg ligt. Door eb was het loch drooggevallen en konden we naar de ruïne lopen.

We rijden een stukje over een schiereiland via een smalle weg. Onderweg picknicken we in de buurt van schapen. We hebben geen idee waar dit weggetje heen gaat, dus we besluiten weer terug te rijden. We rijden naar Ardgour en nemen daar een veerboot. Tegen half 7 zijn we weer in Fort William. We wandelen door de winkelstraat en ik zie een mooie geruite waxcoat voor 60 pond. Daar moet ik nog even over nadenken…

Vergelijkbare berichten