Via York naar Edinburgh (15 juli 1996)

Maandag 15 juli

Vanmorgen worden we rond 6 uur wakker van de omroepstem die aangeeft dat vanaf nu het ontbijt geserveerd wordt. Wij beginnen de dag met een kopje thee in de bar. Rond half 9 wordt omgeroepen dat we naar de auto mogen.

We rijden eerst naar York om wat van de stad te zien en geld te pinnen. We halen sandwiches bij Marks and Spencers. We beklimmen Clifford’s Tower en kijken uit over York. Deze toren is het enige wat nog over is van het kasteel van York.

Rond half 12 rijden we weer verder, richting Schotland. Bij Edinburgh gaan we op zoek naar de camping. Dat is even lastig. We rijden eerst via de South en West round road en gaan daarna richting Leith. Hiervandaan wordt de camping met bordjes aangegeven. Het is net als vorig jaar niet erg druk op de camping en we mogen zelf een plekje uitkiezen. We staan in de buurt van het hek van de golfbaan. We hebben dit jaar het tentje van Christofs ouders bij ons. Bij dit tentje zitten de stokken al vast aan de tent en je hoeft de stokken alleen maar vast te klikken. Binnen een paar minuten staat de tent. Je hoeft alleen de binnentent er nog in te hangen.

Om half 5 zitten we in het zonnetje voor de tent. ‘s Avonds eten we macaroni met smac. Echt campingeten! Na het eten gaan we met de bus naar het centrum van Edinburgh. We wandelen de Royal Mile af en drinken een colaatje in de pub. De winkels zijn allemaal al dicht. Er is wel een discount boekwinkel open en daar koop ik Celtic Fairy Tales (3 pound) en The Complete Works of Shakespeare (6 pound).

Vergelijkbare berichten