Boekpresentatie van “De gloriedagen van Walter Gom” van Marcel Vaarmeijer

Afgelopen zaterdag was in “De nieuwe boekhandel” in Amsterdam de boekpresentatie van “De gloriedagen van Walter Gom”. Dit is het nieuwste boek van Marcel Vaarmeijer. Ik heb Marcel (en zijn vrouw Jacqueline) vorig jaar ontmoet op de Dag van de Jonge Jury (lees hier mijn verslag van deze dag). Hij schrijft zowel jeugdboeken als boeken voor volwassenen.

De boekpresentatie werd geopend door Monique Burger van “De nieuwe boekhandel”. Zij liet ons zien hoe het boek er uit zag toen zij het mocht lezen: een stapel A4-tjes met een ringband er doorheen. Ze vindt het een geweldig boek en hoopt dat er snel een vervolg op komt.


Monique vergelijkt “De gloriedagen van Walter Gom” met “Het Rosieproject” van Graeme Simsion. Dat maakt mij nog nieuwsgieriger naar dit boek…

Daarna komt Hedda Sanders, van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, aan het woord. Ze begint met de mededeling dat er een tweede druk aankomt van “De gloriedagen van Walter Gom”. Dit nieuwtje heeft ze bewaard voor de boekpresentatie. Marcel  is blij verrast. Het boek ligt tenslotte nog maar net in de winkels.

Hedda vertelt dat er bij de uitgeverij stapels manuscripten binnenkomen. Veel mensen willen graag een boek schrijven en gepubliceerd krijgen. Het manuscript van Marcel werd gelezen door Jill Top, toen redacteur bij uitgeverij Luiting-Sijthoff maar nu werkzaam bij de marketingafdeling. Zij wees Hedda op dit manuscript, want ze vond het een heel bijzonder verhaal. Nadat Hedda het manuscript ook gelezen had besloot ze Marcel te bellen. Hij wist eigenlijk niet over welk boek ze belde, want hij had twee manuscripten naar verschillende uitgeverijen gestuurd en had in zijn administratie vergeten om op te schrijven dat hij “De gloriedagen van Walter Gom” ook naar Luiting-Sijthoff had gestuurd. Dat het over dit boek ging kwam hij pas achter toen ze een afspraak hadden gemaakt voor een gesprek. Zijn manuscript lag daar op tafel… En nu ligt het boek in de winkel!

Marcel komt als laatste aan het woord. Hij vertelt dat hij dit keer een boek wilde schrijven dat hij zelf graag zou willen lezen. Normaal gesproken bereidt hij zich voor door schema’s te maken, maar bij dit boek deed hij dat niet. Tijdens het schrijven zat hij vaak in een internetcafĂ© waar in de hokjes naast hem luidruchtig werd gebeld naar verre landen.

Daarna was het tijd voor Marcel om zijn boeken te signeren. Ik heb gezellig gepraat met Hedda Sanders, Jill Top en Shyama (boekblogger op ‘Shyama in boekenland’) en haar man.
Ik vond het een gezellige bijeenkomst! Binnenkort kun je mijn recensie lezen 🙂

handtekening van Marcel op de muur van een vorige boekpresentatie
met Shyama op de foto
Marcel signeert mijn boek

Vergelijkbare berichten