Ik lees mijn hele leven al erg veel. Afgelopen jaar heb ik dat eens bijgehouden en dat ga ik bij deze met jullie delen. Zoals je zult zien heb ik een vrij brede leessmaak. Ik heb wel eens het gevoel dat ik alles lees wat los en vast is. Ik ken bijvoorbeeld niet veel mensen die ook daadwerkelijk het huis-aan-huisblad lezen. Ik denk dat ik dit van mijn vader heb: als we vroeger 3 weken naar Frankrijk waren geweest was het eerste wat hij deed de kranten van die periode sorteren om dan deze stapel door te werken. Dat doet hij nog steeds als hij langere tijd naar het buitenland is geweest. Zo erg ben ik nog niet! Maar je weet nooit wat de toekomst zal brengen…

Ik heb dit jaar in totaal 55 boeken gelezen. Hieronder zie je welke boeken ik dit jaar gelezen heb. Kijk hier voor alle jaaroverzichten sinds 2005

Welk boek heeft de meeste indruk op me gemaakt?
Dit is een lastige vraag, maar ik denk dat dat De duivelsverzen van Salman Rushdie is. Dit was in ieder geval het moeilijkste boek om te lezen, omdat het zeer traag op gang komt. Rushdie schrijft erg sprookjesachtig, maar het verhaal was wat lastig te volgen. De blasfemistische beschuldigingen heb ik er niet al te duidelijk uit kunnen halen.

Welk boek heb ik vol spanning gelezen?
Dit kan alleen maar het zesde deel van Harry Potter zijn. Ik weet dat veel mensen dit niet als literatuur zien, maar dat is het ook niet. Wel is het spannend en meeslepend geschreven. Ik heb dit boek dan ook in anderhalve dag uitgelezen, omdat ik wilde weten hoe het afliep. Helaas moet ik nu wachten op het zevende en laatste deel.

Welk boek heb ik met het meeste plezier gelezen?
Dat zijn de boeken van Terry Pratchett. In zijn serie boeken over de Discworld (in het Nederlands: Schijfwereld) komt veel humor voor en ik zit dan ook altijd grinnikend te lezen. Dat is wel eens lastig voor mijn omgeving!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 5 januari 2006

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December