2009 is alweer een maand verder, maar ik geef toch nog een overzicht van de boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen. Zo’n overzicht is op mijn weblog inmiddels een traditie. Sinds mijn eerste weblogbijdrage in oktober 2005 heb ik dit elk jaar gedaan. Kijk hier voor alle jaaroverzichten sinds 2005

Wat vond ik het leukste boek?
Brian Selznick – De uitvinding van Hugo Cabret: Dit is het mooiste boek dat ik dit jaar heb gelezen. De illustraties zijn een integraal onderdeel van het verhaal en vertellen een deel van het verhaal. Het verhaal is spannend en leuk om te lezen. Ik wil niets verklappen, maar ik vind het een echte aanrader!

Wat vond ik het slechtste boek?
Frederica de Cesco – Het meisje met de luipaard: Vroeger, toen ik een jaar of 12 was, heb ik veel gelezen van deze schrijfster en ik vond haar boeken geweldig. Vooral het boek “de gouden daken van Lhasa” kan ik me herinneren. Toen wilde ik al eens naar Tibet. Daar is het nog niet van gekomen. Na al die jaren kwam ik dit boek tegen bij een kringloopwinkel en vanwege de goede herinneringen heb ik het gekocht. En het viel me tegen. Het was een voorspelbaar verhaal. Ik heb zelfs nog even getwijfeld om het boek niet uit te lezen, maar weer weg te leggen. Dat heb ik toch maar niet gedaan. 

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op 3 februari 2009 op tantetil.vkblog.nl

Gelezen boeken