Het is half januari, dus tijd voor een jaaroverzicht van de boeken die ik gelezen heb. In totaal heb ik in 2011 51 boeken gelezen. Daar ben ik best trots op! Kijk hier voor alle jaaroverzichten sinds 2005

Wat vond ik het mooiste boek? 
Een van de beste boeken van 2011 vond ik “The thousand autumns of Jacob de Zoet” van David Mitchell. Dit boek was interessant omdat het zich in Japan afspeelde. De verhaallijnen zijn goed geschreven, interessant en onvoorspelbaar.

Wat vond ik het slechtste boek? 
Het slechtste boek was voor mij “Memoriaal van het klooster” van Jose Saramago. Ik heb hier een paar bladzijden van gelezen en ik vond de schrijfstijl verschrikkelijk. Ik heb dit boek dan ook niet uitgelezen.

Wat vond ik het beste jeugdboek? 
Het beste jeugdboek vond ik de boeken over Artemis Fowl van Eoin Colfer. Deze verhalen zijn met vaart geschreven, zijn spannend en onvoorspelbaar en bevatten Engelse humor.

Wat vond ik het slechtste jeugdboek?
Ik heb geen slecht jeugdboek gelezen.

Niet uitgelezen

Gelezen boeken

Reisgidsen heb ik dit jaar niet meegeteld

3 reacties

 1. Ja, ik heb betrekkelijk weinig gelezen voor mijn doen, het afgelopen jaar.
  Van jouw lijst had ik het boek van Arthur C. Clarke al eerder gelezen, en n.a.v. je recensie heb ik, met plezier, het boek van Andrew Roberts gelezen.
  Van de Kerstman kreeg ik dit jaar de Sony e-reader, fijn met name om in bed te kunnen lezen. Wel echt voor erbij, het kan de echte papieren boeken niet vervangen hoor… 🙂

 2. Op de bieb hier in Uithoorn ben ik onderhand een beetje afgeknapt. Met name in de Engelstalige boeken is het 'verversingstempo' bedroevend – zeg maar gerust helemaal niet aanwezig.
  Dus was ik afhankelijk van nieuw te kopen (of cadeau te krijgen) boeken, mijn laatste was dus 11/22/63 van Stephen King.
  Op de e-reader heb ik staan: Urban legends, van Nick Harding, en Debunked! van Richard Roeper.
  Verder o.a. oudere SF en mystery bundels, die gratis te downloaden waren.

 3. @Bart: Hoe komt het dat je voor jouw doen minder hebt gelezen afgelopen jaar? Te druk met de katten ;-)?

  Leuk een Sony e-reader. Heb ik ook en ik ben er erg blij mee, zeker als je op vakantie bent kun je lekker veel boeken meenemen.
  Leuk he, die boeken die je gratis kunt downloaden. Er zijn bijvoorbeeld veel gratis e-boeken te vinden bij Gutenberg project (www.gutenberg.org) en bij The book dispository (www.bookdepository.co.uk).

  Vervelend dat de bieb zo weinig Engelstalige nieuwe boeken heeft. Maar ja, een bieb is afhankelijk van de 'grote massa' en zal daardoor vaak maar een kleine groep boeken hebben.

Comments are closed.