Gelezen in 2013

In 2013 hoopte ik 50 boeken te lezen. Dat ging erg goed en ik heb er uiteindelijk 73 gelezen. Lezen is dan ook mijn favoriete hobby. Ik heb dit jaar veel kinder- en jeugdboeken gelezen, omdat ik naast dit blog een website (www.ikvindlezenleuk.nl) heb met recensies over kinder- en jeugdboeken, geschreven voor en door kinderen. Klein nadeeltje is dat mijn lijst met boeken die ik zou willen lezen in snel tempo langer en langer wordt.

Maar goed, het is inmiddels bijna eind februari en het is toch wel tijd voor een terugblik op de boeken die ik in 2013 heb gelezen. Kijk hier voor alle jaaroverzichten sinds 2005

Wat vond ik een goed boek? 
Er waren veertien boeken dit jaar die ik erg goed vond om te lezen. Dat vind ik best veel. Het zijn allemaal boeken die indruk op me hebben gemaakt en waarin ik maar bleef lezen. Van het boek De klok tussen de werelden mocht ik zelfs de schrijver, Ian Johnstone, interviewen voor mijn website Ikvindlezenleuk. Dat was ontzettend leuk om te doen.

Wat vond ik een slecht boek? 
Dimitri Verhulst – De helaasheid der dingen: ik ben al vrij snel gestopt met het lezen van dit boek. Ik vond de schrijfstijl ontzettend irritant om te lezen en dat gevoel werd elke bladzijde erger. Ik was niet geïnteresseerd in het leven van de hoofdpersoon.

Gelezen boeken

Het boek Blaffende agent en andere bijzondere verhalen las ik met mijn leesclub voor mensen die moeite hebben met het lezen van Nederlands (in de bibliotheek van Schiedam). Dit boek heb ik niet meegeteld voor mijn gelezen boeken. Ik weet ook niet meer wanneer we dit boek precies gelezen hebben.

Vergelijkbare berichten