Het is weer Boekenweek!

Afgelopen woensdag is de jaarlijkse Boekenweek met als thema “Vriendschap en andere ongemakken” geopend. Een thema waar ik me niets bij kan voorstellen.
De Boekenweek, georganiseerd door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), is dat elk jaar een reden om een boek te kopen. Het is toch leuk om er een boek bij cadeau te krijgen. Dit boekenweekgeschenk heet “Heldere hemel” en is geschreven door Tom Lanoye. Heldere hemel is gebaseerd op een waar gebeurde gebeurtenis tegen het einde van de Koude Oorlog. Een onbemande Sovjet-straaljager stort neer in een Belgisch gehucht.

Vandaag heb ik via Bol.com de digitale versie van De relishow van Arie Boomsma gekocht en kreeg daar ook de digitale versie van het boekenweekgeschenk bij. Dat het boekenweekgeschenk ook in een digitale versie te krijgen is dit jaar voor het eerst.

Met het boekenweekgeschenk kan aanstaande zondag (18 maart) gratis met de trein gereisd worden. Dat geldt volgens mij ook voor de digitale versie, maar dat heb ik niet terug kunnen vinden op de website van de Boekenweek of de speciale NS boekenweek website

Ik ben nieuwsgierig: wie van mijn lezers heeft ook speciaal voor de Boekenweek een boek gekocht en welke dan wel. Laat het me weten onderaan dit blog!

Als paperback bij Bol.com:

Als digitaal boek bij Bol.com:

Vergelijkbare berichten