Ik lees Nederlands 2015

Afgelopen jaar heb ik voornamelijk kinder- en jeugdboeken gelezen. Ik had al bedacht dat ik in 2015 ook meer boeken voor volwassenen wil lezen. Ik heb nog stapels leuke boeken liggen waar ik nog niet aan toe ben gekomen.

Toen las ik op internet dat dit jaar voor de derde keer de leesuitdaging ‘Ik lees Nederlands’ wordt georganiseerd. Dit jaar gebeurt dit onder leiding van Jenny (van boekenblog Jenny’s bookcase) en Tessa (van boekenblog Tessa Heijtmeijer, blog van een blije boeknerd). Ik heb me opgegeven en mijn doel is om 10 Nederlandse boeken te lezen. Jeugdboeken vanaf 12 jaar tellen hierbij ook mee. Ik denk dat het geen probleem zal zijn om dit aantal te halen.

Wil jij ook meer Nederlandse boeken lezen dit jaar? Kijk dan op de website van ‘Ik lees Nederlands’ en geef je op. Je hoeft geen boekenblogger te zijn om mee te doen en je hoeft ook geen recensies te schrijven. Je moet wel doorgeven welke boeken je hebt gelezen. Op de website wordt een overzicht bijgehouden van de boeken die worden gelezen.

Ik ben van plan om als eerste Dorst van Esther Gerritsen te gaan lezen. Zij komt op woensdag 21 januari een lezing geven in de bibliotheek van Schiedam en daar ga ik heen.

Heb jij nog tips voor leuke Nederlandse boeken? Laat dat mij dan weten via een reactie hieronder.

op Twitter wordt de hashtag #ikleesnederlands gebruikt

het plaatje komt van de website van ‘Ik lees Nederlands 2015’


Vergelijkbare berichten