Leesplan februari 2017

plaatje voor leesplanAan het begin van elke maand maak ik met Wunderlist (een handige app waarmee je lijstjes kunt maken en plannen wanneer je iets gedaan wilt hebben) een leesplanning. Van elk boek dat ik wil lezen zoek ik op hoeveel bladzijden het boek heeft. Ik ga er van uit dat ik 100 bladzijden op een dag kan lezen. De ene dag lukt dat gemakkelijk en de andere dag lukt dat totaal niet. Benieuwd welke boeken er voor februari in mijn planning staan?

 

Recensieboeken

Barroux – Welkom (6-)
Wanneer drie ijsberen plotseling wegdrijven van hun ijzige huis, hopen ze hun toevlucht te vinden op een nieuwe plek. Maar wanneer ze bij de ene na de andere nieuwe plek weggestuurd worden, vragen ze zich af of ze ooit nog een thuis zullen vinden.
Koop dit boek bij Bol.com

Fedor de Beer – Expeditie Toi Moko (10+)
Expeditie Toi Moko vertelt het verhaal van Thom die met zijn ouders en zusje in een kasteel woont en bevriend is met zijn buurmeisje Lin. Thoms vader is archeoloog en antropoloog en wordt vanwege zijn expertise veel gevraagd door musea om te helpen bij projecten en tentoonstellingen. Op een avond als Thom alleen thuis is, wordt er een pakket voor zijn vader bezorgd. Het pakketje van het museum voor oudheden blijkt een toi moko te bevatten, een oud getatoeëerd Maori-hoofd. Zijn vader moet de toi moko terugbezorgen aan de Maori-stam aan wie deze toebehoort en Thom en Lin mogen mee op reis. Dat is het begin van een spannend avontuur in Nieuw-Zeeland, want al snel blijken er mensen op de toi moko te loeren en bovendien lijkt deze nog steeds magische krachten te bezitten.
Koop dit boek bij Bol.com

Kimberley Brubaker Bradley – De oorlog die mijn leven redde (10+)
De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada’s klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is hij sterk genoeg om de oorlog te overleven.
Koop dit boek bij Bol.com

E.M. Delafield – Dagboek van een provincievrouw
Altijd gedacht dat Helen Fielding origineel was met haar Bridget Jonesverhalen? Lees Dagboek van een provincievrouw en je weet dat Fielding dit boek gelezen móet hebben. E.M. Delafield was een meester in het hilarisch beschrijven van alledaagse gebeurtenissen. Van het planten van bloembollen (dat jammerlijk mislukt), tot de buurvrouw die onverwacht op de stoep staat (en overal een mening over heeft) tot de relatie met haar lieve maar ietwat sullige man (die elke avond achter The Times in slaap valt), alles in het leven van de hoofdpersoon weet ze met rake observaties en droge humor te brengen.
Koop dit boek bij Bol.com

Jenni Desmond – De ijsbeer (6-)
IJsberen zijn enorme, wilde, prachtige dieren. Als bewoners van de Noordpool leven ze in een vreemde wereld van vrieskou, sneeuw en ijs. Toch hebben ze dezelfde lichaamstemperatuur als wij. Ze blijven warm door hun enorme omvang, hun overvloed aan vet en hun vacht die hen isoleert en beschermt. Een prachtig geïllustreerd non-fictieboek waarin alle feiten kloppen. Een fantasierijke ontdekkingstocht over de ijsbeer, zijn leefomgeving en zijn gewoontes.
Koop dit boek bij Bol.com

Annemarie van der Eem – Ik wil een leeuw! (6-)
Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… Maar hoe ging hij mama zover krijgen?
Koop dit boek bij Bol.com

Marco Kunst – De waterwaack van Natterlande (10+)
De tweeling Toffee en Gum vertelt samen over hun waanzinnige avonturen in de Zomp. Want het zal je maar gebeuren dat je ouders – die altijd een wedstrijdje doen wie het meeste geld verdient – opeens een brief krijgen waarin staat dat je moeder de wettige erfgename is van haar bet-bet-bet-betoverachter-achterachterachterneef en dus aanspraak mag maken op de Zomp en het Waterwaackhuis. Die ouders ruiken natuurlijk meteen geld: zo’n zomp kun je mooi volbouwen. Dus Toffee en Gum én hun au pairs Limona en Vanilia worden meegesleept naar het Waterwaackhuis. Maar daar blijken ze niet de enigen te zijn die denken dat ze de Zomp kunnen erven. En die Zomp wil niet zomaar worden volgebouwd. In de vochtige, zompige omgeving vinden vreemde gebeurtenissen plaats – en Toffee en Gum gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is. Maar steken ze hun neus niet in zaken die hen niet aangaan?
Koop dit boek bij Bol.com

Li Lefebure – Raaf en papegaai: expeditie regenwoud (6+)
Reis mee met Raaf en Papegaai. In deze bundel vol spannende verhalen leren ze samenwerken, helpen ze dieren in nood, ontdekken ze het regenwoud, leren ze omgaan met drukte in hun hoofd én vinden ze moed. Ben jij klaar voor avontuur?
Koop dit boek bij Bol.com

Sanne te Loo – Dit is voor jou (6-)
Van alle dingen vond ik tekenen het leukst. Maar een vel papier was meestal te klein. En als ik op straat tekende liepen de mensen er gewoon overheen. Toen ontmoette ik Anselmo…
Koop dit boek bij Bol.com

Antonia Michaelis – De sprookjesverteller (15+)
Abel is een jongen waar je het beste met een grote boog omheen kunt lopen: asociaal, een spijbelaar en een drugsdealer. Anna is dan ook heel verbaasd als ze hem op een dag aan zijn zusje een prachtig sprookje hoort vertellen. Anna wordt op slag verliefd op deze mysterieuze jongen die twee kanten lijkt te hebben, én ze wordt gevangen door het sprookje dat Abel vertelt. Maar de vertelling wordt steeds zwarter – en als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op… Wat is er waar van het sprookje en wie is Abel echt?
Koop dit boek bij Bol.com

Kitty Peetoom – Over Eensteen en de diefstal van de kleur (8+)
Sinds jaar en dag is Eensteen de verfmeester van Verffabriek De Gouden Steeg, een bijna honderdjarige fabriek, waar in de hoek een geheimzinnig, oeroud vat met verf staat. Op een dag krijgt Eensteen de mooiste, en tegelijk de meest onmogelijke, opdracht van zijn leven. Koning Kei wil voor zijn honderdste verjaardag het paleis laten schilderen in de kleur van de ogen van zijn vrouw. De klok tikt, over vier dagen moet alles klaar zijn. Maar de ogen van koningin Rivka zijn van een onmogelijk soort blauw! Eensteen en zijn jongste verfmengster Amber gaan samen de strijd aan met de kleur, en met de tijd…
Koop dit boek bij Bol.com

Jennine Staring – Grasje hier, grasje daar (6-)
Eens op een keer staat een groot beest grasjes hier en grasjes daar te eten op de Afrikaanse savanne. Het is Rhino, een jonge neushoorn. Al snel maakt hij vrienden met Aapje en andere dieren op de savanne. Samen beleven ze mooie avonturen en ontdekken ze het leven.
Koop dit boek bij Bol.com

Michiel van de Vijver – Joep, pak aan! (6+)
De strips gaan over de lollige belevenissen van Joep en zijn vriendjes Rolf en Vera.
Koop dit boek bij Bol.com

Michiel van de Vijver – Joep, in volle vaart (6+)
De strips gaan over de lollige belevenissen van Joep en zijn vriendjes Rolf en Vera.
Koop dit boek bij Bol.com

Michiel van de Vijver – Joep, kom mee! (6+)
De strips gaan over de lollige belevenissen van Joep en zijn vriendjes Rolf en Vera.
Koop dit boek bij Bol.com

Raymond Zachariasse – De hoed van opa (6-)
Bas heeft een hoed gekregen van zijn opa. Een hele mooie hoge hoed, met veren. Opa heeft gezegd dat de hoed heel speciaal is. Als je hem opzet, ben je nooit meer bang. Bas gelooft er niets van, maar op een dag, als hij een eng geluid hoort, zet hij toch de hoed op en meteen is hij niet bang meer. Zou opa dan toch gelijk hebben?
Koop dit boek bij Bol.com

 

Lezen uit eigen kast

Ik heb een tijdje geleden geteld hoeveel ongelezen boeken er in mijn boekenkast staan. Dat blijken er zo’n 200 te zijn. Daarom heb ik besloten om dit jaar elke maand vier boeken in de leesplanning op te nemen uit mijn boekenkast: 2 jeugdboeken en 2 boeken voor volwassenen. In januari heb ik maar 1 boek gelezen. Daarom verschuiven de overige drie boeken naar februari. Ik heb deze boeken niet ingepland, omdat mijn recensieboeken voorgaan. Ik hoop dus dat er tijd overblijft en dat ik onderstaande drie boeken alsnog kan lezen:

Jay Asher & Caroline Mackler – The future of us (15+)
Stel je voor dat je zou kunnen zien hoe je Facebookpagina er over vijftien jaar uitziet… Wat doe je dan als de toekomst die je ziet je niet bevalt? Emma en Josh – ooit onafscheidelijke vrienden, maar uit elkaar gedreven door een ongemakkelijk voorval – leven in 1996, tijdens de beginperiode van het publieke internet. Via Josh krijgt Emma een floppydisk in handen die haar toegang verschaft tot Facebook vijftien jaar later. Emma denkt dat Josh een loopje met haar neemt, maar als beiden zich realiseren dat wat ze zien écht de toekomst is, wordt de situatie penibel. Want wat Emma ziet, bevalt haar niet, en ze doet er alles aan haar toekomst te veranderen. Maar Josh is juist heel tevreden met wat hem te wachten staat, en hij is bang dat Emma’s acties ook zijn toekomst zullen beïnvloeden. En is alles wat op Facebook staat wel echt? Of maken mensen hun leven mooier dan het is? Kun je er via berichten uit de toekomst achter komen welke geheimen mensen nu verbergen? Emma en Josh realiseren zich dat ze een machtig programma in handen hebben. Nu is de vraag of ze ook goed met die macht weten om te gaan.
Niet te koop bij Bol.com

Sanne de Bakker – De jonge Mozart (10+)
De kleine Mozart is gek op pianospelen. Wanneer hij zeven is, speelt hij al zó goed dat hij door machtige Europese vorsten wordt uitgenodigd om op te treden aan hun hof. Samen met zijn ouders en zijn zus Nanne gaat Wolf op tournee. Maar hoe langer de reis duurt, hoe meer heimwee hij krijgt. Wanneer Wolf elf is, krijgt hij een uitnodiging van de keizer van Wenen om een opera te schrijven. Wolf neemt de uitnodiging aan en reist met zijn ouders en zus af naar de hoofdstad. Maar de andere componisten zijn jaloers op Mozart en doen er alles aan om zijn opera te dwarsbomen…
Niet te koop bij Bol.com

Isabel Allende – Island beneath the sea
From the sugar plantations of Saint-Domingue to the lavish parlors of New Orleans at the turn of the 19th century, Isabel Allende’s latest novel tells the story of a mulatta woman, a slave and concubine, determined to take control of her own destiny in a society where that would seem impossible. Born a slave on the island of Saint-Domingue – now known as Haiti -Tete is the product of violent union between an African mother she never knew and one of the white sailors who brought her into bondage. When twenty-year-old Toulouse Valmorain arrives on the island in 1770, it’s with powdered wigs in his trunks and dreams of financial success in his mind. But running his father’s plantation, Saint Lazare, is neither glamorous nor easy. Against the merciless backdrop of sugar cane fields, the lives of Tete and Valmorain grow ever more intertwined. When bloody revolution arrives at the gates of Saint Lazare, they flee the island for the decadence and opportunity of New Orleans. There, Tete finally forges a new life – but her connection to Valmorain is deeper than anyone knows and not so easily severed. Spanning four decades, Island Beneath the Sea’ is the moving story of one woman’s determination to find love amid loss, to offer humanity though her own has been so battered, and to forge her own identity in the cruellest of circumstances.
Koop dit boek bij Bol.com

 

Andere boeken

Tiffany D. Jackson – Allegedly (15+) – voor de Bored to death YA book club
Mary B. Addison killed a baby. Allegedly. She didn’t say much in that first interview with detectives, and the media filled in the only blanks that mattered: a white baby had died while under the care of a churchgoing black woman and her nine-year-old daughter. The public convicted Mary and the jury made it official. But did she do it? There wasn’t a point to setting the record straight before, but now she’s got Ted-and their unborn child-to think about. When the state threatens to take her baby, Mary’s fate now lies in the hands of the one person she distrusts the most: her Momma. No one knows the real Momma. But does anyone know the real Mary?
Koop dit boek bij Bol.com

 

Bibliotheekboeken

Philip Hopman – Valentijn en zijn viool (6-)
Valentijn speelt viool. Dat doet hij graag en met plezier. En het resultaat is… oorverdovend, tenenkrommend, afschrikwekkend. Maar dat heeft Valentijn niet door. Hij speelt naar hartenlust voor iedereen die het (niet) horen wil: voor het paard dat in de sloot is gevallen, voor de geconstipeerde wolf die niet kan poepen en voor een verschrikkelijke draak. Zijn vioolspel heeft telkens weer een onvermoed effect. Valentijn eindigt zelfs in het kasteel van de koning voor een privéconcert!
Koop dit boek bij Bol.com

Li Lefébure – Draakje Donatius en de vergeten verjaardag (6-)
Draakje Donatius wordt wakker met jubels in zijn buik. Hij is jarig! Het wordt een geweldig feestje, met taart en slingers. Maar zijn vrienden ontbreken nog …
Koop dit boek bij Bol.com

Bette Westera – Arme Rijk (6-)
Dit verhaal gaat over Rijk, een eenvoudige jongen die door zijn stervende moeder de wijde wereld in wordt gestuurd om te ontdekken wie hij is. In die wijde wereld komt hij zowel armoede als rijkdom tegen, in al hun gedaanten. Alle belevenissen tijdens zijn reis en de sleutelfiguren die hij daarbij tegenkomt, zijn bepalend voor zijn levensweg.
Koop dit boek bij Bol.com

 

In totaal staan er 20 boeken in mijn leesplanning. Welke boeken wil jij deze maand lezen?

 

Het laatje komt van de website van Flaticon. Samenvattingen komen van de website van Bol.com. 

 

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

 

Vergelijkbare berichten