Aan het begin van elke maand maak ik in Wunderlist een lijstje met de boeken die ik in die maand wil gaan lezen. Meestal blijkt aan het einde van de maand dat het niet gelukt is om al die boeken te lezen. Soms komt dat omdat er recensieboeken tussendoor zijn gekomen, en soms omdat ik niet elke dag heb gelezen, of omdat een boek meer moeite kostte om te lezen. Benieuwd welke boeken deze maand op mijn leeslijstje staan?

Deze maand doe ik voor het eerst mee aan een leesmarathon. Uitgeverij Blossom Books organiseert de Blossom Books read-a-thon, van donderdagavond 7 mei (20 uur) t/m zondagavond 10 mei (20 uur). De bedoeling is om zoveel mogelijk te lezen en je vorderingen te delen via Twitter, Instagram en/of Facebook. Komend weekend heb ik alleen niet veel tijd, maar ik ben van plan om vrijdag een dagje te lezen. Op mijn leeslijstje voor deze dag staan drie boeken:

 1. Eva Moraal – Overstroomd
 2. Kass Morgan – The 100
 3. Patrick Ness – Zeven minuten na middernacht

Recensieboek

 1. Inez van Loon – Mijn zusje
 2. Julie Kagawa – De ijzerkoningin
 3. Marlies Slegers – Onder mijn huid (dit is een vooruitleesexemplaar, boek komt in juni uit)
 4. Peter Elshout – Meesterspion
 5. Yvonne Jagtenberg – Hondje, de enige echte

Boekenkast

 1. Eva Kelder – Het leek stiller dan het was
 2. John Connelly – The Book of Lost things (gelezen voor de Bored to Death YA Book Club
 3. Roald Dahl – Matilda
 4. Tonke Dragt – De zevensprong

Naast de boeken die ik net genoemd heb zullen er ook nog prentenboek en andere voorleesboeken bijkomen, om voor te lezen aan mijn voorleeskinderen. Ik ben benieuwd hoe ver ik deze maand kom met mijn leeslijst. Welke boek (of boeken) wil jij deze maand gaan lezen?

2 reacties

 1. Wat een fijne boeken allemaal, ben benieuwd wat je van de marathon vindt! Ik ben zelf ook recensent, nog niet van kinderboeken maar dat lijkt me ook erg leuk. Ik was benieuwd waar je recensent van kinderboeken bent? Groetjes en succes, Katelijne

 2. Hallo Katelijne, ik ben benieuwd hoeveel ik vrijdag kan lezen voor de marathon.

  Ik heb een eigen website, Ikvindlezenleuk (www.ikvindlezenleuk.nl), met recensies over kinder- en jeugdboeken, voor en door kinderen. Iedereen mag hier een recensie komen schrijven. Inmiddels staan er bijna 900 recensies op de website, geschreven door meer dan 200 kinderen en volwassenen

  Groetjes, Mathilde

Comments are closed.