Minileesclub over “Underdog” van Elfie Tromp

Conny en ik hebben allebei “Underdog” van Elfie Tromp gelezen. Tijdens en na het lezen hebben we vragen bedacht die we aan elkaar gesteld hebben. Het werd uiteindelijk een tweepersoons leesclub.

We hebben het boek gewonnen, maar zou je het boek anders ook hebben opgepakt?
Conny: Ik denk het wel, de kaft sprak bij mij tot de verbeelding
Mathilde: Ik denk dat ik dit boek in ieder geval op mijn wensenlijstje zou hebben gezet. Het boekomslag viel me via sociale media al op.

Waarom zou je het boek dan gekozen hebben?
Conny: Puur voor de cover. Die maakte mij nieuwsgierig.
Mathilde: Ik zou het boek dan in eerste instantie gekozen hebben vanwege het boekomslag.

Welk personage vond je het meest sympathiek?
Conny: Moeilijke vraag.. in het begin moest ik ze wat beter leren kennen maar denk als ik iemand moest kiezen dat ik dan toch voor Rein zou kiezen.
Mathilde: Dat vind ik moeilijk. Eigenlijk vond ik niemand echt sympathiek. Ik denk dat ik dan Rein het minst irritant vind.

En wie het minst?
Conny: De moeder Vera
Mathilde: Ik vond Adelien het irritantst. Ze is ontzettend egoïstisch en heeft oog voor niemand anders. Ze gebruikt mensen voor wat zij gedaan wil krijgen.

Heb je je idee van wie de daadwerkelijke underdog is in de loop van het verhaal veranderd of was degene die je voor ogen had dit gebleven?
Conny: Zonder er een spoiler op los te laten heb ik mijn underdog zien veranderen en waren er meer mensen die dat stempel konden hebben.
Mathilde: Ik denk dat deze persoon voor mij het hele boek hetzelfde is gebleven.

Hou je van honden? Wat is jouw favoriete hond?
Conny: Ik ben wel een hondenmens. Ik hou niet van kleine-die-passen-in-mijn handtas hondjes… Wij hebben vroeger thuis een vuilnisbak gehad en dat was een schat. En zoals ik vertelde een bearded colli, lieve eigenwijze beesten, schatten voor kinderen en boordevol energie, kortom mijn favoriete hond.
Mathilde: Ja, ik ben dol op honden. Mijn favoriete hond is Wooster, onze Ierse setter. Hij is inmiddels 9 jaar en de grootste knuffel die ik ken.

Ben je wel eens naar een hondenshow geweest?
Conny: Wij hebben een bearded collie gehad, als puppy zijn we naar een show geweest waar de hondjes van dat nest ook een keuring kregen. En een rondje moesten lopen naast het baasje….
Mathilde: Ja, we zijn 1 keer naar een hondenshow in Arnhem geweest en 1 keer naar een kampioensclubmatch. Deze clubmatch was van de Ierse settervereniging en we hebben met Wooster zelfs een keer meegedaan. Hij was toen iets van 1 jaar. Hij vond het vooral heel erg gezellig. Hij liep te trekken, overal aan te snuffelen en wilde het liefst naar de mensen van het publiek toe. Hij was zo slecht aan het opletten dat onze fokker het showen van mij overnam om te voorkomen dat Wooster gediskwalificeerd zou worden. Uiteindelijk eindige Wooster in zijn klasse bij de laatste 6 (van de 15 honden geloof ik) en kreeg als beoordeling van de keurmeester ‘excellent but trouble’.

Wat vond je ervan?
Conny: Vreselijke ervaring om zo te lopen met je hond.. Verder hoop poehaa daar en dan was het nog niet eens in wedstrijdverband. Voor mij niet voor herhaling vatbaar.
Mathilde: Ik vond het meedoen verschrikkelijk. Wooster wilde niet meewerken en je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Verder zijn andere mensen die meedoen heel druk bezig om hun hond zo mooi mogelijk te houden. Ik heb zelfs gehoord dat er mensen zijn die het haar van hun hond verven zodat de kleur mooi egaal is.

Wie zou je in het echt willen ontmoeten?
Conny: Geen van allen. Misschien de fokker in Australië, puur als excuus om het land te bezoeken.
Mathilde: Niemand, want ik vond alle personages vervelend. Ik zou wel naar Australië willen. Wij hebben daar bijna een jaar gewoond en daarna zes maanden door het land gereisd. Ik herkende veel van de plekken die in het verhaal worden genoemd.

Wil je meer boeken van deze schrijver lezen?
Conny: Al vond ik de schrijfstijl wel prettig en zal ik in de toekomst misschien wel weer wat van haar lezen heb ik nu niet het idee om meteen een boek op te pakken als ik haar naam er op zie staan. Als het onderwerp mij aantrekt zou ik het wel lezen.
Mathilde: Dat weet ik nog niet. Dat ligt aan het onderwerp van het boek.

Speel je wel eens computerspelletjes of online games? Wat is je favoriet?
Conny: Nee eigenlijk niet. Mijn dochter hield een tijdje een dierentuin bij en dan hielp ik haar wel eens maar ik vind het zonde van mijn tijd, geef mij maar een boek !
Mathilde: Nee, eigenlijk speel ik geen computerspelletjes. Ik lees liever 🙂

 

Over het boek

Elfie Tromp – Underdog
De Geus 2015, 210 bladzijden
Om wat te verdienen werkt de excentrieke Rein als verzorger in de kennel van zijn familie. Hoewel zijn moeder Vera met haar Afghaanse windhonden lof oogst in de wereld van de hondenfokkerij, staat de zaak op de rand van de financiële afgrond. Adelien, de ambitieuze dochter, ziet maar één redmiddel: hun topteef laten dekken door een internationale topreu. Daarvoor moeten Rein en Adelien naar de outback van Australië, waar hun dromen ernstig op de proef worden gesteld.
Lees mijn recensie
Lees de recensie van Conny

[bol_product_links block_id=”bol_57d01361a599a_selected-products” products=”9200000046204957″ name=”underdog” sub_id=”” link_color=”640064″ subtitle_color=”640064″ pricetype_color=”CB0098″ price_color=”CB0098″ deliverytime_color=”CB0098″ background_color=”FFFFFF” border_color=”A90087″ width=”750″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Met dank aan uitgeverij De Geus, want via hun Instagram-account won ik twee exemplaren van dit boek. Samenvatting komt van de website van uitgeverij De Geus, boekomslag komt van de website van Bol.com

Vergelijkbare berichten