Terugblik op december sprookjesmaand

flaticon sneeuwpop

Vandaag is het 1 januari. December sprookjesmaand is afgelopen! Ik heb in december 30 sprookjes gelezen en een aantal jeugdboeken die op sprookjes gebaseerd zijn. Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Aan veel sprookjes had ik herinneringen van vroeger, maar bij herlezen bleken veel sprookjes toch anders te zijn dan ik me kon herinneren. Ik heb zowel sprookjes van Grimm als van Andersen gelezen en ik merk dat ik de sprookjes van Grimm leuker vond. De sprookjes van Andersen zijn veel stichtelijker en bevatten veel verwijzingen naar God en het leven na de dood. Recensies van de sprookjes en de boeken die ik heb gelezen vind je op mijn andere website Ikvindlezenleuk.

Mijn favoriete sprookje is “De nieuwe kleren van de keizer” van H.C. Andersen. Dit sprookje kon ik me ook nog erg goed herinneren. Het blijft leuk om je voor te stellen hoe de keizer door de straten loopt.

Voor december sprookjesmaand riep ik andere bloggers op om mee te doen. Ik vind het ontzettend leuk dat Christina, Clas, Conny, Désirée, Gerrianne, Jennifer, Judith, Luna, Mandy, Sandra en West Mus hebben meegedaan. Hier vind je een overzicht met de sprookjes die zij allemaal gelezen hebben.

Ik stel voor dat december ook dit jaar weer sprookjesmaand gaat worden. Ik heb alvast een lijstje met leuke boeken hiervoor verzameld. Doe jij dan ook (weer) mee?

Vergelijkbare berichten