In juni 2004 kreeg ik te horen dat de schildklierontsteking die ik leek te hebben toch wat anders was. Het bleek schildklierkanker te zijn, om precies te zijn papillair schildklierkanker.

Schildklierkanker komt niet vaak voor: er zijn jaarlijks ongeveer 250 nieuwe gevallen in Nederland. De ziekte komt meer bij vrouwen dan bij mannen voor. De overlevingskans is meer dan 95%, of zoals mijn professor zei: “100% garantie kunnen we niet geven”.

Er volgden twee operaties waarbij mijn schildklier en aangetaste lymfeklieren verwijderd werden. Daarna volgden zes behandelingen met radio-actief jodium. De meeste mensen met schildklierkanker krijgen 1-2 operaties en 1 behandeling, maar bij mij waren de uitzaaiingen wat hardnekkig 😉

Op dit moment gaat het goed met me. Ik ga twee keer per jaar naar de professor voor controle. Daarbij krijg ik de ene keer een CT-scan en de andere keer een echo. Sinds 2017 hoef ik nog maar een keer per jaar naar de professor.

Hieronder vind je alle bijdragen over radioactive girl, met de oudste bijdragen uit 2006 als eerste.