Fridaybridge (1 t/m 7 augustus 1994)

Veertien jaar geleden (van 22 juli t/m 14 augustus 1994) ging ik voor de eerste keer alleen op vakantie. Ik was 23 jaar en al mijn vrienden hadden al vakantieplannen. Toch wilde ik iets gaan doen. Een soort van vrijwilligerswerk doen leek mij wel wat. Daarom koos ik voor een ‘farmcamp’ in Fridaybridge in Engeland. Tijdens deze vakantie heb ik een dagboek bijgehouden.

Maandag 1 augustus

Vandaag heb ik weer van half 7 tot kwart voor 12 gewerkt en ijsbergsla ingepakt. Vandaag waren we met 6 mensen uit Fridaybridge: 4 jongens die Russisch spraken, een Nederlands meisje en ik. ‘s Middags heb ik geslapen en gelezen. Voor avondeten is er vandaag aardappel, worst en een mengsel van tomaat, courgette en broccoli. Het eten is eigenlijk nooit echt boeiend. ‘s avonds weer gezellig in het café met mensen gepraat. Om half twee ben ik naar bed gegaan.

Dinsdag 2 augustus

De wekker ging vanmorgen weer vroeg af. Ik ben ontzettend moe, want ik ben eigenlijk niet geslapen vannacht. Een van mijn Finse zaalgenoten gaat vandaag naar huis en heeft de hele nacht van iedereen afscheid genomen. Ze heeft totaal geen zin om naar huis te gaan… We zijn rond 5 uur maar alvast gaan ontbijten. Daarna ben ik weer even gaan slapen. Tijdens het werken bleek later wel dat ik ontzettend moe was. Na de pauze om half 10 viel ik bijna in slaap. Ik was erg blij toen we om kwart over 1 mochten stoppen voor vandaag. Ik heb de hele middag geslapen. Het eten bestond vanavond uit rijst met chilisaus met gehakt. In het café was het ‘s avonds rustig. Heb wel gezellig met wat Nederlanders gepraat.

Woensdag 3 augustus

Vandaag heb ik een lange werkdag gehad. We vertrokken om 6 uur vanochtend, maar we waren pas om 5 uur weer terug. Ik ben kapot! Het was wel mooi weer vandaag. In het café heb ik gezellig met mensen gepraat en naar het gepingpong gekeken. Ik ben iets na 12 uur naar bed gaan. Op tijd dus…

Donderdag 4 augustus

Vandaag ben ik naar Peterborough geweest met twee Nederlandse jongens. We hebben in een leuke pub thee gedronken. Ook zijn we in boekwinkels en platenwinkels geweest. We hebben alledrie The Complete Works of Sherlock Holmes gekocht, voor 2,99 pond. We hebben bij de Burgerking geluncht. Na de lunch hebben we de kathedraal van Peterborough bekeken. We hebben het graf van Mary, Queen of Scots, gezien. ‘s Avonds was er een pool competitie in het café en dat was leuk om naar te kijken.

Vrijdag 5 augustus

Vandaag ben ik met Christof wezen liften naar Ely. We zijn om 10 uur vanuit Fridaybridge vertrokken. We hadden eerst een lift naar March. Al lopend naar de andere kant van March voor een volgende lift komen we andere Nederlanders tegen die ook onderweg zijn naar Ely. De tweede ging bijna helemaal naar Ely. Bij een rotonde op 8 mijl van Ely werden we er uit gezet. Deze man had helaas geen tijd, anders had hij ons helemaal gebracht. De laatste lift was volgens Christof van iemand die sprekend op Norman Bates uit Psycho leek. Maar dat zei mij niets, want ik hou niet van horrorfilms. Toch kwamen we zonder problemen bij de kathedraal in Ely aan, waar we de andere Nederlanders troffen. Wij zijn eerst samen thee gaan drinken voordat we om 3 uur met de hele groep de toren zijn gaan beklimmen. De toren is 66 meter hoog en heeft 288 treden. Het uitzicht is erg mooi! Daarna zijn we door Ely gewandeld. Christof en ik hebben, toen de rest alweer terug ging, gezellig in een park in het gras gelegen en gepraat. We hebben de trein terug genomen naar March. We hadden nog tijd om snel fish & chips te halen en deze in het parkje bij het station al schommelend op te eten. ‘s Avonds was er een fancy dress party in het café. Ik heb mezelf verkleed als mezelf… Het was erg gezellig.

Zaterdag 6 augustus

Vandaag heb ik uitgeslapen tot ‘s middags. Blijkbaar was ik daar aan toe. ‘s Middags haal ik mijn loon van deze week op. Het eten bestond uit pizza, frietjes en sla. Een bijzondere combinatie.

Zondag 7 augustus

Vandaag ben ik weer naar de Sunday Market in Wisbech geweest. Samen met Christof ben ik in Wisbech thee wezen drinken. Was erg gezellig. Het eten bestond vandaag uit kip, maïs, worteltjes en aardappels. ‘s Avonds was het café dicht, maar bij de keuken was het gezellig. Later die avond was er nog een illegaal kampvuur op het terrein. Was wel leuk om even bij te kijken.

Vergelijkbare berichten