Fridaybridge (8 t/m 14 augustus 1994)

Veertien jaar geleden (van 22 juli t/m 14 augustus 1994) ging ik voor de eerste keer alleen op vakantie. Ik was 23 jaar en al mijn vrienden hadden al vakantieplannen. Toch wilde ik iets gaan doen. Een soort van vrijwilligerswerk doen leek mij wel wat. Daarom koos ik voor een ‘farmcamp’ in Fridaybridge in Engeland. Tijdens deze vakantie heb ik een dagboek bijgehouden.

Maandag 8 augustus

Christof is vandaag naar huis gegaan, want zijn vakantie zit er op. Vanavond ben ik naar de film Sirens geweest. Het is een wat vage film, maar wel fijn om naar de film te gaan. Daarna zijn we naar de McDonalds gegaan.

Dinsdag 9 augustus

Vandaag heb ik een dagje bollen geraapt, maar dat doe ik nooit weer. Het is erg slecht betaald werk. Met vier mensen kregen we bijna 1 kist volg en we krijgen daar 28 pond voor (met ons vieren). Het was gelukkig wel gezellig samen met een Vlaams meisje. Het eten bestond vanavond uit een speklap met aardappelpuree en maïs. Niet echt boeiend. ‘s Avonds waren er in het café veel nieuwe mensen en dus nog maar weinig mensen die ik ken. Gelukkig kan ik zaterdag met het Spaanse meisje waar ik eerder mee gewerkt heb met de bus naar Londen.

Ik hoef niet te werken vandaag, dus ik slaap heerlijk uit. Het is rustig in het kamp. ‘s Middags regel ik een buskaartje naar Londen. Het eten is lekker vandaag: rijst met een saus met gehakt, uit en kruiden. ‘s Avonds verveel ik me en ga ik in het café met een groepje mensen de horrorfilm Asylum op de BBC kijken. Het was een psychologische film en soms best spannend. Gelukkig niet echt een horrorfilm.

Donderdag 11 augustus

Samen met een Nederlands meisje ben ik vandaag wezen liften naar Wisbech. Er was in Wisbech niet veel te doen, maar we hebben gezellig thee gedronken en scones gegeten. Was erg gezellig. Het eten is niet echt boeiend vandaag: worstjes, aardappelpuree en een saus met tomaat en courgette. ‘s Avonds ga ik met een groepje de horrorfilm It kijken. Ik vond hem ontzettend spannend en heb niet alles gezien. Het is dan ook best eng om door het donkere kamp weer naar mijn slaapzaal te moeten lopen…

Vrijdag 12 augustus

Het is mijn laatste dag vandaag. Vandaag ben ik met hetzelfde Nederlandse meisje van gisteren naar Wisbech gelift. We kregen een lift van dezelfde man als gisteren. Hij vertelde ons dat King’s Lynn een veel leukere plaats is en dat hij daar naar toe ging. Vonden we ook een goed plan. We hebben door het centrum gelopen en bij een plaatselijke hamburgertent hebben we wat gegeten. Daarna namen we de bus naar Wisbech. Daar bleek dat we 1,5 uur zouden moeten wachten voor de bus richting Fridaybridge. Dan maar weer liften. ‘s Avonds pak ik mijn rugzak in en alles past er weer in.

Zaterdag 13 augustus

Vanmorgen wilde ik bij het kantoortje een busje naar het station in March regelen, maar dat kon niet zeiden ze. Toen ben ik maar bij de bushalte gaan staan. Daar kreeg ik een lift van een auto die net van Fridaybridge afkwam. Onderweg werd er nog een Frans meisje opgepikt en samen met haar ben ik met de trein naar Londen gereisd. Was erg gezellig. Op Victoria Station had ik met het Spaanse meisje afgesproken. Zij is met de bus naar Londen gereisd, maar ik denk dat we elkaar hier gemist hebben omdat mijn trein vertraging had. Dan ga ik maar alleen de stad in. Mijn rugzak zit al in een bagagekluis. ‘s Middags ben ik naar Covent Garden geweest en ben o.a. naar boekwinkels geweest. Met mijn boek heb ik van het zonnetje genoten in James Park. Voor in de bus heb ik sandwiches en een flesje drinken gekocht. ‘s Avonds heb ik eerst bij de McDonalds gegeten voordat ik mijn rugzak weer heb opgehaald. De bus naar Folkestone vertrekt op tijd en om 10 uur ‘s avonds zit ik in de wachtruimte bij de boot.

Zondag 14 augustus

Station Breda is om kwart voor 7 net open als ik met de bus ben aangekomen. De eerste trein naar Nijmegen gaat pas om zes uur. Ik ben bijna thuis…

Na drie weken zit mijn vakantie er weer op. Het was een leuke en bijzondere ervaring. En tijdens deze vakantie hebben Christof en ik elkaar ontmoet 🙂

Vergelijkbare berichten