Koukleumen bij Fortescue Bay (4 maart 2011)

Vrijdag 4 maart

Na het ontbijt vertrekken we naar het zuiden. We gaan naar Tasman peninsula. Tussen Coles bay en Swansea komen we langs de wijngaard waarvan ik gisteren de wijn van heb gedronken (Spring Vale).

Via de Tasman highway rijden we naar Sorell. Hier lunchen we bij McDonalds. Ik neem een chicken bacon burger en Christof een McAngus burger. Ondertussen kunnen we internetten. McDonalds heeft gratis wife. Het is wel een beetje traag, dus op een gegeven moment (bij het uploaden van foto’s) hebben we ons eigen stickie aangezet. Even onze mail lezen en op ons blog schrijven over 28 februari en 1 maart. We drinken ook nog koffie en thee. In Australië heeft de Mac namelijk ook een McCafe waar je, zoals de naam zegt, koffie kunt kopen. Buiten regent het af en toe, waait het en is het koud. Volgens internet is het hier 10 graden! Op onze volgende reis gaan muts en handschoenen gewoon mee….

Na het internetten doen we bij Woolworths boodschappen. Rond kwart voor 3 rijden we weer verder richting Port Arthur. Onderweg komen we nog langs een auto die op de kop in de sloot lag, bij de andere helft. Er stopte net een auto. De bestuurder was er al uit en liep met een flesje water. Zo te zien met de schrik vrijgekomen.

We kiezen een camping uit bij Fortescue Bay, in Tasman National Park. De weg er naar toe is een 12 kilometer lange dirt road. Het heeft geregend en de weg is wat modderig. Het is fijn om een wat stevigere auto te hebben. Voor de terugweg zullen we de 4×4 aanzetten, want dat rijdt nog beter. Bij de ingang van het park regelen we een plaatsje op de camping voor 2 nachten. Vlakbij onze plek staat een Bennetts wallabie van een struik te eten en hij/zij laat zich door ons niet van stuk brengen.

Bij de campingbeheerder kopen we ook een kruiwagen hout voor 12 AUD. Dat krijgen we om 19 uur vanavond (het is nu 16 uur). We kiezen een plekje uit met uitzicht op het water, tussen de lekker ruikende bomen (eucalyptusbomen). We zitten even buiten, maar na regen en wat hagel gaan we toch maar in de auto zitten. Het is wisselvallig weer vandaag!

‘s Avonds probeert Christof een vuur te maken, maar dit hout wil niet branden. Het verkoolt wel, maar geeft geen vlammen. Na twee uur proberen, met behulp van veel papier en onze Colemans fuel, geven we het hebben van een houtvuur voor vanavond op. Ik heb het inmiddels ijskoud en kruip met kleren en al onder het dekbed. Het duurde best een tijdje voordat ik het weer warm kreeg….

Vergelijkbare berichten