Plannen gewijzigd

In Vietnam, Laos, Cambodja en het noorden van Thailand is de afgelopen maanden (regentijd) meer regen gevallen dan gebruikelijk. Meer dan in de afgelopen 10 jaar blijkbaar. Afgelopen week zijn er twee orkanen over dit gebied geraasd en een derde is onderheg. Bovenstaande gebieden staan deels onder water of worden bedreigd door het maar stijgende water van de Mekong. Er zijn duizenden mensen geëvacueerd en er zijn al tientallen doden te betreuren.

We hebben besloten om deze nattigheid niet te gaan opzoeken. Zelfs al zouden de waterniveau’s snel dalen (en we hebben foto’s gezien waar het water boven kniehoogte staat…), dan zijn de gevolgen voor reizen nogal groot: landverschuivingen, beschadigde wegen, enz.

Het is jammer dat we deze landen nu niet gaan bezoeken, maar het is niet het juiste moment. Ik had graag Angkor Wat (Cambodja) gezien, maar we komen zeker nog eens naar deze regio terug…

We gaan een maand naar Bali. We hebben een bungalow geboekt in Lovina voor een maand. Dit is op een kleinschalig complex, met zwembad, vlakbij zee en in een niet al te grote plaats. Tijd om boeken te lezen (een hoeraatje voor de e-reader!), boekrecensies te schrijven, blogs te schrijven, surfen en/of duiken. We merken dat we last hebben van reizigersziekte en daardoor behoefte hebben aan een rustpunt!

Vanuit Bali gaan we naar Thailand, waar we een maand gaan rondreizen. Wat we precies gaan doen weten we nog niet.

Maar eerst gaan we nog een paar dagen naar Langkawi, een tropisch eiland voor de westkust van Maleisië, vlakbij Thailand. Daarna weer een paar dagen naar Kuala Lumpur, zodat we goed uitkomen met een 30-dagenvisum voor Indonesië en een 30-dagenvisum voor Thailand voordat we naar Europa gaan.

Vergelijkbare berichten