Workshop van Anne de Buck (23 augustus 2016)

Dinsdag 23 augustus

Ik was pas op het hoofdkantoor van Bol.com aanwezig bij een workshop. Anne de Buck, travelblogger op Your Little Black Book (het grootste travelblog van Nederland), gaf een workshop over travelbloggen. Ze werd eerst geïnterviewd door Janneke Siebelink (van Bol.com).

Anne vertelt dat ze reizen altijd leuk vond. Toen ze met haar eerste baan begon betekende dit dat ze meer geld had om te kunnen reizen. Volgens haar is het willen reizen een gen dat je kunt hebben, het is aangeboren. Anne is veel op reis. Een nadeel is dat je niet alles mee kunt nemen, zoals vriend, vrienden en familie. Ze vindt het daarom ook heerlijk om weer thuis te komen.

Ze vindt het leuker om samen met iemand op reis te gaan. Je kunt dan je ervaringen delen. De laatste jaren is ze soloreizen wel leuker gaan vinden. Op reis gaan is voor Anne altijd werk. Dat is voor reisgenoten niet altijd leuk. Maar zegt ze, ‘het is wel de leukste baan die ik kon maken’. Door al dat reizen vindt Anne dat ze niet meer onbevangen op reis kan. Het wordt altijd een mengeling van werk en privé.

Het allerleukste aan haar baan vindt Anne dat ze veel reisuitnodigingen krijgt. Twee jaar geleden heeft ze haar baan opgezet om voltijds met Your Little Black Book aan de slag te gaan. Nu heeft ze de tijd om iedere reis die iets toevoegt aan haar website ook te doen. Die vrijheid blijft ze heel bijzonder te vinden. Ze vindt het ook erg leuk als iemand via haar website tips heeft meegenomen op reis en daar later een berichtje over stuurt.

Het bijhouden van de website kost tijd. Haar vriend klaagt wel eens dat hij al jaren niet meer warm heeft gegeten op reis. Er moeten namelijk eerst foto’s worden gemaakt. En als de reis voorbij is kost het tijd om mooie content te maken. Het uitwerken van een reis kost zo’n 4 tot 5 dagen.

Anne volgt zelf ook veel travelbloggers. Als ze bij hen leuke cafeetjes of interessante plekken ziet slaat ze dat op in Evernote. Dit is een programma waarmee je notities e.d. online kunt bewaren. Als ze een reis voorbereidt kijkt ze in haar Evernote of er nog leuke tips tussen zitten. Daarnaast krijgt ze inspiratie via andere websites, zoals de websites van Engelse kranten en de New York Times. Ze doet veel online onderzoek. Anne maakt printscreens van andere blogs of foto’s van tips uit tijdschriften. Daarnaast gebruikt ze Google Maps om alle tips en research op te slaan. En deze informatie kan ze ook offline bekijken.

Tegenwoordig doet Anne de website niet maar alleen. Er zijn mensen die haar helpen met het schrijven van artikelen, met het bijwerken van de website, die reizen doen waar zij geen tijd voor heeft. Ze is nu meer hoofdredacteur geworden. Op de website komen alleen positieve recensies te staan. Zo weet je als lezer dat dit de favoriete adresjes van Anne zijn.

Er zijn net twee boeken uitgekomen van Anne de Buck, namelijk een boek over wanderlust (betekent: een sterke drang om te reizen of nieuwe plekken te ontdekken) en een stadsgids over Amsterdam. Er komt ook een app aan die bij de reisgids Amsterdam hoort.

Anne is op dit moment alweer een maand thuis in Amsterdam. De komende maanden staan er weer leuke reizen op de planning, o.a. naar Santorini, Berlijn, Kroatië, Java en de Filippijnen.

Na het interview is er even pauze. Tijd om een broodje te eten, wat te praten met mensen en te genieten van een glaasje wijn. Daarna is het tijd voor de workshop van Anne. Aan de hand van haar boek Wanderlust vertelt ze welke dingen voor haar van belang zijn bij het reizen. Dit zijn tips over hoe je je reis voorbereidt, welke kleding je meeneemt en nog veel meer.

Het was een gezellige en interessante middag. Leuk dat ik hier bij mocht zijn!

Deze workshop heeft er voor gezorgd dat ik ons reisblog De rode eend weer nieuw leven heb ingeblazen. Mijn vriend en ik zijn dit blog begonnen toen we in 2010 verhuisden naar Melbourne (Australië). In 2011 besloten we een jaar op reis te gaan en dit blog was een handige manier om vrienden en familie op de hoogte te houden van onze reis. Afgelopen week heb ik ons blog verhuisd naar wordpress en ik ben begonnen met het schrijven van nieuwe artikelen. Ik heb er zin in om de reizen die wij sinds 1994 hebben gemaakt met de rest van de wereld te delen.

Vergelijkbare berichten