VoorleesExpress 2017 – bijeenkomst met andere voorlezers

logo VoorleesexpressOp woensdag 13 december was er een bijeenkomst met een paar andere voorlezers van mijn coördinator. De bijeenkomst was bij café Heilige boontjes aan het Binnenwegplein.

Uit mijn vorige seizoenen weet ik dat er in de voorleesperiode twee keer zo’n bijeenkomst met andere voorlezers is. In een klein groepje bespreek je dan hoe het bij jouw gezin gaat. Eventuele vragen of problemen kun je dan bespreken.

Tijdens deze bijeenkomst waren we met vier voorlezers. Ik was blijkbaar de enige die al in september begonnen was. Er was ook iemand die pas twee keer had voorgelezen. De coördinator legde uit dat deze bijeenkomst daarom nu pas gepland was. Ze wilde dat iedereen een aantal keren had voorgelezen. We hebben ervaringen uitgewisseld en koffie en thee gedronken.

De coördinator vroeg nog waarom ik nog niets had gedaan met de besloten website voor voorlezers. Ik had inderdaad wel een mail gehad met een inlognaam en wachtwoord, maar daar werd verder niets bij uitgelegd. Ik heb een keer ingelogd en gekeken wat het was. Blijkt dat er van de voorlezer verwacht wordt om dit wekelijks in te vullen. Dat was uitgelegd bij de training. Daar ben ik inderdaad niet geweest, omdat dit inmiddels mijn vierde seizoen is. Dan hoef ik niet meer uitgelegd te krijgen wat de VoorleesExpress doet leek mij. Ik zou het fijn hebben gevonden als ik de uitleg over de website via de mail had gekregen. Ik ben vast niet de enige voorlezer die niet elk seizoen opnieuw naar de training gaat…  Een paar dagen later heb ik er naar gekeken en voor een aantal weken informatie ingevuld.

 

Vergelijkbare berichten