logo VoorleesexpressOp maandag 29 januari las ik voor de zestiende keer voor. We hebben vandaag een woordenboek bekeken met foto’s waar woorden bij staan. Dat vonden beide meisjes leuk, vooral de pagina’s over eten vonden ze interessant. Ondertussen heb ik met de moeder gezellig gepraat over eten en dergelijke.┬áZe vond het woordenboek ook leuk voor de meisjes. Daarna had ik een verrassing voor ze, namelijk het boek ‘Knikkerruil’ van Maranke Rinck & Martijn van der Linden. Bol.com heeft dit boek namelijk gedoneerd aan de VoorleesExpress in Rotterdam. Zo kunnen alle kinderen van dit boek genieten. Ze vonden de monsters niet eng, maar vooral grappig. Van het bekijken van de knikkers kregen ze geen genoeg. Ze vonden ze allemaal mooi.

Het jongste meisje nam het boek vol enthousiasme mee naar de woonkamer. We hoorden in de verte dat grote broer dacht dat ze het boek van mij gepakt had en die stuurde haar boos terug. Haar andere broer kwam met het boek weer bij ons. Ik zei dat het boek een cadeau was en dat hun zusje dus gelijk had toen ze hun het boek liet zien. Hopelijk hebben ze hun excuses aan haar aangeboden…

Als afsluiting hebben we een paar spelletjes memory gedaan, zonder het jongste meisje. Zij had vandaag geen zin om mee te doen.

boekomslag Marie-Claire Loudon - Hallo, mijn eerste woordenboek

 

Als je op een boekomslag klikt kun je mijn recensie lezen op Ikvindlezenleuk