VoorleesExpress 2017 – dag 18

logo VoorleesexpressMaandag 19 februari las ik voor de 18e keer voor. Ik werd weer vol enthousiasme bij de voordeur begroet. We hebben een afspraak gemaakt voor volgende week om naar de bibliotheek te gaan. Dan hebben de kinderen vakantie. Verder is het meisje van 5 jarig geweest en is dus 6 jaar geworden. Ze vertelde over het trakteren op school.

We hebben eerst de illustraties uit het tekstloze prentenboek Zaterdag bekeken. Dit boek staat vol met dingen die je op een zaterdag kunt doen. Er was heel veel te zien. A. van 6 zag in de tekening over de bibliotheek opeens een personage dat ze kende van boeken die haar broer van 10 heeft gelezen. Het was Dolfje Weerwolfje.

Daarna hebben we Rockie gelezen. Broer van 10 heeft de tekst voorgelezen, maar zijn zusjes hadden niet het geduld om te luisteren. Ze vonden het wel leuk om de tekeningen te bekijken.

Daarna hebben we eerst een spelletje domino gespeeld. Het is leuk om te zien dat de meisjes de stippen als plaatje gaan zien en minder hoeven te tellen. Daarna hebben we nog twee spelletjes memory gedaan.

Het was weer erg gezellig, met als gevolg dat ik pas na 2 uur naar huis wandelde.

boekomslag Saskia Halfmouw - Zaterdag

boekomslag Julia Donaldson - Rockie

 

Als je op een boekomslag klikt kun je mijn recensie lezen op Ikvindlezenleuk

 

 

Vergelijkbare berichten