VoorleesExpress 2017 – dag 19

logo VoorleesexpressMaandag 26 februari, in de voorjaarsvakantie, zijn we naar de bibliotheek geweest. We hadden om 14 uur afgesproken bij de centrale vestiging van bibliotheek Rotterdam, bij Blaak. We zijn eerst naar de balie gegaan om bibliotheekabonnementen voor de meisjes en hun grote zus te regelen. Zoals bij de meeste bibliotheken in Nederland is een abonnement voor kinderen tot 18 jaar gratis. De ouder moet voor elk kind een identiteitsbewijs meenemen en een identiteitsbewijs van zichzelf en een bankpas.

Toen de bibliotheekpasjes klaar waren konden we met de roltrap naar de 1e verdieping. Als je de roltrap afkomt heb je aan de je linkerhand de prentenboek en en boeken voor kinderen die net leren lezen. Hier zijn we naartoe gegaan. Voor boeken voor oudere kinderen (B-, C- en D-boeken) moet je na de roltrap rechtsaf en nog een keer rechtsaf.

Beide meisjes begonnen onmiddellijk allemaal boeken te pakken. Het meisje van 6 jaar wilde alle boeken wel mee naar huis nemen, maar koos uiteindelijk 4 boeken. Het meisje van 3 jaar zocht een rustig plekje met een boek en ging lezen. Als ze het boek doorgekeken had bracht ze het weer terug en pakte een nieuw boek. Ze heeft geen boek kunnen kiezen om mee naar huis te nemen. Ze had hier volgens mij de hele middag wel willen blijven zitten.

Grote zus van 13 jaar vertelde dat ze lezen niet moeilijk vindt, maar niet zo leuk. Als ze voor school een boek moet lezen doet ze dat en heeft ze het ook snel uit. Ze koos een boek van Ann Brashares om mee naar huis te nemen.

Het was ontzettend leuk om hun enthousiasme te zien. Ik heb er vertrouwen in dat ze ook nadat ik niet meer kom voorlezen naar de bibliotheek zullen gaan om boeken te kiezen.

 

 

Vergelijkbare berichten