VoorleesExpress: mijn eerste seizoen

logo VoorleesexpressIn september ben ik begonnen als voorlezer via de VoorleesExpress. Ik heb voorgelezen bij een Marokkaans gezin in Delfshaven. Vanaf huis was het een half uurtje lopen, of een kwartiertje fietsen. Het is een gezin met 6 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Ik heb voornamelijk voorgelezen aan S., een meisje van 5 jaar.

In het begin gingen haar oudere broers U. en O. (8 en 10 jaar) liever voetballen, maar toen het ‘s avonds donkerder en kouder werd kwamen ze er regelmatig gezellig bij zitten. En dan wilden ze ook graag mee helpen voorlezen. Ook hun oudere zus F. (12 jaar) hielp mee met voorlezen. Het was elke week weer gezellig als ik bij mijn voorleesgezin kwam. Het uurtje voorlezen liep regelmatig uit, omdat ze me vragen bleven stellen en nog een spelletje memory wilden spelen. Hier deed moeder en broer A. van 18 ook wel eens aan mee. De vader was tijdens deze maanden grotendeels ziek en die heb ik niet zoveel gezien. De zus van 16 keek wel eens toe, maar was liever met haar telefoon bezig.

Vorige week dinsdag was mijn laatste avond. Het was een bijzondere avond, want het leek wel een feestje. Mijn coördinator had cadeautjes meegenomen, zoals een fotolijstje met een foto van ons tijdens het voorlezen en een boek. Ik had een boekje gemaakt met daarin een overzicht van alle boeken die we in 20 weken hebben gelezen. Zo kunnen ze terug kijken welke boeken ze leuk vonden en welke boeken ze niet zo leuk vonden. Voor allevier had ik een klein notitieboekje waarin ze kunnen bijhouden welke boeken ze hebben gelezen en wat ze daarvan vonden. Voor S. had ik een boekje over de Kleine IJsbeer waarbij de illustraties nog ingekleurd moeten worden. Voor de hele familie had ik koekjes gebakken en die smaakten goed.

September

Thé Tjong-Khing – Waar is de taart?
Lees mijn recensie
De taart van meneer en mevrouw Hond wordt gestolen, maar er gebeurt nog veel meer. Waarom huilt Kind Konijn? Waar is het elfde eendje? En vind je Vos en Haas? Een spannende en kleurrijke zoektocht door het bos en de bergen.

Jean Reidy – Wij samen op stap
Lees mijn recensie
Weet je nog? Wij twee op pad? We maakten een tochtje door de stad.

Eric Carle – Papa, pak jij de maan voor mij?
Lees mijn recensie
Marijke wil graag de maan aanraken. Maar ze kan er niet bij. Dus vraagt ze haar vader: ‘Papa, pak je de maan voor mij?’

Charlotte Dematons – Nederland
Lees mijn recensie
Wie Nederland openslaat wordt op de schutbladen al naar open zee gevoerd, waar de Vliegende Hollander en een walvisvaarder de wateren onveilig maken. Op een heiige zomerse ochtend gaat de kijker bij het Haringvliet aan land om de rest van het jaar zijn tocht door Nederland te vervolgen.

Mo Willems – Knuffelbunny
Lees mijn recensie
Trixie heeft een knuffelkonijn dat ze Knuffelbunny noemt. In de hele wijde wereld is er maar één Knuffelbunny, en die is van Trixie. Maar als Trixie Knuffelbunny op een dag mee naar school neemt, blijkt klasgenootje Sonja precies zo’n knuffelkonijn te hebben. Dat wordt ruzie, want er kan er maar één de echte zijn. Als straf zet juf beide knuffelkonijnen op de kast. Aan het eind van de dag krijgen de meisjes hun knuffels gelukkig weer terug.

Wilma Degeling – Kom je op mijn feestje?
Lees mijn recensie
Joes heeft een vrolijke uitnodiging gekregen. Van Ireen nog wel! En dus komt het heel slecht uit dat hij feestjes een beetje eng vindt. Wat kan hij daar nu eens op verzinnen… Was hij maar een leeuw. Of een goochelaar. Of een stoere cowboy. Dan zou hij alles durven, echt helemaal alles. Zelfs naar een feestje.

Harmen van Straaten – Eend tovert een taart
Lees mijn recensie
Egel en Otter hebben een grote zwarte hoge hoed gevonden. Volgens Pad is het een toverhoed. ‘Je kunt er zelfs een taart uit toveren’, zegt hij. Dat klinkt goed! Maar als ze het willen proberen, wordt Pad een beetje zenuwachtig. Gelukkig weet Eend hoe het moet. Hij tovert een prachtige taart!

Francine Oomen – Wat zou jij doen als je koning was?
Lees mijn recensie
Wat zou jij doen als je koning was? Als de wekker gaat en je geen zin hebt om op te staan? Als je kunt kiezen uit een verkleedkist vol spannende outfits? Als je je pap niet blieft? Als je vriendjes ruzie maken? Als jij meer in je lunchtrommel hebt dan je klasgenootjes? Als je moeder geen puf meer heeft voor de koninklijke afwas? Waar zou jij van dromen, als je koning was.

 

Oktober

Brigitte Weninger – Hup Paultje, hup!
Lees mijn recensie
Paultje speelt het liefst de hele dag voetbal met zijn vriendjes. Maar als de bal op een dag in een doornstruik belandt, hebben ze niets meer om mee te voetballen. Ze besluiten mee te gaan doen met een voetbaltoernooi. De prijs voor de winnaar van dat toernooi is een echte voetbal zoals de grote sterren die ook gebruiken. Maar hun tegenstanders zijn brutale, supersterke dassen. Paultje en zijn vriendjes gaan als de gesmeerde bliksem aan de slag met trainen. Als de dag van de beslissende wedstrijd is aangebroken, weet Paultje’s team zo’n fenomenaal spel neer te zetten dat de bal de dassen om hun oren vliegt!

Emily Gravett – Nog een keer!
Lees mijn recensie
Een draakje moet naar bed. Hij heeft zijn tanden gepoetst en is in bad geweest. Tijd voor een verhaaltje. Een verhaal over Fred de draak, die niet naar bed wil en trollen wil treiteren en trek heeft in een prinses. Maar ons draakje wil het verhaal nog een keer horen en telkens verandert het voorgelezen verhaal een beetje, tot de moeder van het draakje in slaap valt en het draakje zo boos wordt dat hij vuur spuwt en een gat in het voorleesboek brandt.

Loes Riphagen – Kreukel
Lees mijn recensie
Hond Kreukel heeft het ontzettend naar zijn zin bij zijn baasje. Die mag blij zijn met een hond als hij. Maar is dat ook zo? Dit baasje is eigenlijk veel te netjes voor Kreukel, en hij ergert zich aan alle goedbedoelde acties van zijn hond. Op een dag is de maat vol en zet hij Kreukel bij het vuilnis. Die denkt dat hij lekker op vakantie mag.

Marit Törnqvist – Fabians feest
Lees mijn recensie
Fabian en zijn moeder staan op het punt om samen naar een groot feest te gaan. Fabian fantaseert er op los. Het zal het leukste feest van de wereld worden, dat weet hij zeker. Misschien is er een taart zo groot als het plein en zijn er grachten vol limonade, olifanten om op te rijden en muziek waar je vanzelf van gaat dansen. Moeder bibbert eerst nog een beetje als alles wat Fabian bedacht heeft echt waar blijkt te zijn. Maar samen vieren ze uiteindelijk het feest van hun leven!’

Lorenz Pauli – Piepelotheek
Lees mijn recensie
Waar zouden we zijn zonder de bibliotheek?! Vos zit achter Muis aan, kruipt door het kelderraam, sluipt de hoek om, een smal en donker gangetje door… en dan staat hij ineens tussen rijen en rijen planken met daarop ontelbaar veel boeken. ‘Dit is een bibliotheek,’ verklaart Muis. ‘Een piepelewattum?’ vraagt Vos. Algauw merkt Vos hoe fijn boeken zijn, zelfs als je nog niet kunt lezen. En laat het nou een kip zijn die hem bij dat laatste helpt! Samen komen ze erachter dat iedereen wel iets van zijn gading in de bibliotheek vindt. Maar als ze zien dat de boer een kippenkookboek komt lenen, wordt het tijd om in actie te komen.

Koos Meinderts – De koning gaat uit varen
Lees mijn recensie
De koning gaat uit varen.
Wie gaat er met hem mee?
Twintig sterke roeiers,
op een rijtje, twee aan twee.

November

Henny Fortuin – Nachtgeluiden
Lees mijn recensie
Pauline kan niet slapen. Ze luistert naar de geluiden van de nacht. De wind jaagt de takken tegen het raam. Het huis kraakt en knarst. Op de gang klinken voetstappen, die steeds dichterbij komen… Elke nacht is Pauline bang. Bang voor vampiers, bang voor heksen, bang voor al die enge nachtgeluiden – tot ze er genoeg van heeft, en dan wordt ze kwaad. Héél kwaad. Het moet eens afgelopen zijn! Alle monsters opgehoepeld! Pauline wil nu eindelijk wel eens rustig slapen!

James Bowen & Garry Jenkins – Mijn naam is Bob
Lees mijn recensie
Bob en James zijn de beste vrienden: waar James ook naartoe gaat, straatkat Bob gaat met hem mee. Maar hoe verging het Bob voordat hij James ontmoette? Dit is het verhaal over Bobs eerste jaren. Over de tijd dat zijn leven op z’n kop kwam te staan en hij op zoek moest naar een nieuw thuis, en naar iemand die van hem hield.

Julia Donaldson – Rockie
Lees mijn recensie
Terwijl zijn moeder rotsschilderingen maakt en zijn vader op dieren jaagt, zit Rockie zich in zijn box te vervelen. Tot hij een kwast en een paar potten verf te pakken krijgt en de schilderingen van zijn moeder opleukt met strepen en sterren in alle kleuren. Zijn ouders zijn allesbehalve blij met hun talentvolle kind. Ze dreigen dat de mammoet hem zal komen halen om hem aan de grote bruine beer te voeren. En inderdaad: in het holst van de nacht wordt Rockie met een zwaai van zijn bed gelicht…

Hanna Kraan – Oeioeioei
Lees mijn recensie
Het is feest in het bos! De haas, de uil en de egel zijn dagen bezig met de voorbereidingen. Maar met al die herrie kan de boze heks haar toverdrank niet maken. En als die mislukt, wordt ze Heel Verschrikkelijk Boos!

Wim Hofman – Puzemuze
Lees mijn recensie
Luuk en Kwastje schilderen graag. De zon, een portret. Het lukt niet altijd precies zoals ze willen. Maar dat geeft niet. Ze gaan naar de zee. Schilder ons maar, zeggen de wolken. Wij willen ook geschilderd worden! roepen de golven. Dan komt Puzemuze uit de lucht vallen. Samen gaan ze op avontuur.

Karina Schaapman – Het grote feest (Het muizenhuis – Sam & Julia)
Lees mijn recensie
Sam en Julia krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. De dames heten Mini, Midi en Maxi en blijken prinsessen te zijn. Dat weerhoudt het vijftal er niet van de boel flink op stelten te zetten in het Muizenhuis. Hun onstuimige ontmoeting is het begin van een mooie vriendschap.

Erik van Os – Schatje en Scheetje
Lees mijn recensie
Schatje en Scheetje zitten in het gevang. Ze hebben een paar sokken gestolen. Gelukkig zijn ze samen, maar de muren van hun cel zijn wel erg kaal. Scheetje is lang en dun als een lat; hij kan gemakkelijk door de tralies naar buiten klimmen. Op verzoek van Scheetje haalt hij stukje bij beetje de mooiste dingen van buiten naar binnen: de zon, een prachtig uitzicht, bomen en planten, en tot slot zelfs een echte vijver! Schatje en Scheetje hebben het helemaal naar hun zin. Maar dan gebeurt er iets vreselijks…ze worden vrijgelaten! Daar staan ze dan op de drempel van de gevangenis. Wat nu? Schatje krijgt een fantastische ingeving.

Agnès de Lestrade – Het land van de grote woordfabriek
Lees mijn recensie
In het land van de grote woordfabriek kosten woorden handenvol geld. Mensen zijn er dan ook zuinig op. Arme mensen zoeken in vuilnisbakken naar weggegooide woorden. Op sommige zonnige dagen dwarrelen er echter woorden door de lucht. Florian heeft er drie gevangen met zijn vlindernetje: kersenrood, pannenlapje, stoelendans. Drie woorden die hij tegen Siebelle wil zeggen. Rijke Oscar probeert haar in te palmen met een mond vol dure woorden. Wat zal Siebelle van Florians woorden vinden?

Thaïs Vanderheyden – Prinses Pien wil altijd zoet
Lees mijn recensie
Prinses Pien is een echte prinses. Ze mag alles doen en alles eten wat ze maar wil. Ze houdt van zoete snoepjes, lekkere koekjes, chocolade en taartjes. Maar op een dag voelt Prinses Pien zich slecht. Ze heeft buikpijn. Haar vriendjes leren haar hoe ze gezonder kan eten en ze ontdekt dat fruit ook heel lekker is.

Max Velthuijs – Kikker in de kou
Lees mijn recensie 
Het is winter. Er ligt sneeuw en ijs.
Alle dieren houden van de frisse kou.
Eendje in haar verenpak, Varkentje met haar speklaagje en Haas in zijn bontvacht.
Alleen Kikker, die heeft helemaal niets.
Hij vriest bijna dood…

 

December

Reynier Molenaar – Robby robot op ruimtereis
Lees mijn recensie
Heb je Robby ook zien staan daarboven, helemaal alleen op die kale lege maan hier supermega ver vandaan? Robby is een ondeugend robotje. Hij gaat er zomaar vandoor in zijn raketje. Mama Robot is natuurlijk ongerust. Waar is hij gebleven?

Tjibbe Veldkamp – Agent en boef en de tekenstreken
Lees mijn recensie
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem. Soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit…

Edward van de Vendel – Het hondje dat Nino niet had
Lees mijn recensie
Nino is de trotse baas van een ingebeeld hondje. Als hij naar het bos gaat, doet het hondje dat hij niet heeft een eekhoorn na. Als hij naar het meer gaat, duikt het hondje zomaar in het diepe. Maar soms doet het zo dom dat het opvalt. Het hondje kan ook heel goed luisteren. Op een dag krijgt Nino een echt hondje…

Ingrid & Dieter Schubert – Delfts blauw, een vaas voor de prinses
Lees mijn recensie
Lin komt met een groot schip uit het verre China. Hij gaat op bezoek bij zijn vriend Titus, die met zijn vrolijke muizenfamilie op de zolder van een meesterpottenbotter woont. Trots laten de muizen zien wat hun meester maakt: het mooiste Delfts Blauw! Zelfs de prinses van Oranje heeft een vaas besteld. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks… Gelukkig weet Lin raad!

Michael Rosen – Wij gaan op berenjacht
Lees mijn recensie
Een vader gaat met zijn kinderen op berenjacht. Ze zijn nergens bang voor. Ze gaan dwars door sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden heen. Maar dan komen ze een echte beer tegen.

Annemarie van Haeringen – Sneeuwwitje breit een monster
Lees mijn recensie
Sneeuwwitje breit sokken, geitenwollen sokken voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws. Ze breit een geitje, en nog één en nog één… Dan komt mevrouw Schaap op bezoek. Die praat aan één stuk door en Sneeuwwitje let niet goed op. De draad is al afgehecht voor ze er erg in heeft… Een wolf springt van de breipen! Hij eet mevrouw Schaap op, met huid en haar. Sneeuwwitje kan nog net op tijd in de kast springen. Wat nu?

Annemarie Bon – Haas wil worteltjestaart
Lees mijn recensie
Haas heeft heel veel zin in worteltjestaart. Hij gaat naar Bakker Big, maar die verkoopt het niet. Gelukkig heeft hij wel het recept. Haas bakt die taart zelf wel. Alleen heeft hij geen worteltjes en groenteboer Rat ook niet! Wat nu? Haas kweekt die worteltjes zelf wel. Maar wat duurt dat lang. Zal Haas ooit nog van worteltjestaart smullen?

Ayano Imai – De wonderlijke hoed van Beer
Lees mijn recensie
Op een dag komt er een specht die een gaatje in zijn hoed maakt en daar gaat wonen. Er komen steeds meer vogels bij in de hoed van Beer. En de hoed groeit hierdoor steeds groter en groter. Beer vindt het wel gezellig al die vogels boven zijn hoofd. Maar dan wordt het herfst en zijn de vogels opeens weg. Zouden ze wel weer terugkomen?

 

Januari

Brigitte Minne – Slaap lekker, Rosalie
Lees mijn recensie
Het is bedtijd. Meneer strooit poeder over alle kleintjes die moeten slapen. Hond en Schaap liggen al lekker te dromen terwijl Rosalie, het eendje, nog steeds vrolijk rondhuppelt. Meneer Maan verliest zijn geduld en kiepert een hele emmer slaappoeder over Rosalie uit. Het ondeugende eendje is hem echter te slim af en kan zich tegen het neervallende poeder beschermen. Maar zelfs het meeste ondernemende kleintje wordt vroeg of laat moe en dan vallen de oogjes vanzelf toe.

Ingrid & Dieter Schubert – Er ligt een krokodil onder mijn bed
Lees mijn recensie
Sinds het verschijnen van Er ligt een krokodil onder mijn bed! in 1980 hebben talloze kinderen hun angst voor het donker overwonnen met dit favoriete prentenboek. Maar kinderen veranderen en Ingrid en Dieter Schubert ook. Dus komen zij met een totaal vernieuwde Er ligt een krokodil onder mijn bed! Het meisje dat de krokodil onder haar bed ontdekt, denkt nu: leuk! Ze besluit het beest met haar hoepel te temmen, en dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Wouter van Reek – Nachtpannenkoeken (Keepvogel)
Lees mijn recensie
Het is nacht. Keepvogel ligt wakker. Eigenlijk best saai om zo lang stil te liggen. Dan kan hij beter iets leuks gaan doen. Pannenkoeken bakken bijvoorbeeld. Terwijl Keepvogel alvast beslag maakt, nodigt Tungsten een paar gasten uit. Iedereen mag zelf ook twee gasten meenemen, en die ook weer, en die ook…

Mark Bailey & Michael Oatman – Piepklein taartje
Lees mijn recensie
Kleine Olleke is het enige kind op een feestje voor volwassenen. Niemand besteedt aandacht aan de arme Olleke, en ze kan niet bij het eten. Waarom is alles altijd alleen voor groten? Dan ontdekt ze tot haar verrassing een muizenhol in de muur, waar het kookprogramma van een muizenchef wordt gefilmd voor muizenteevee. Olleke ontdekt dat de chef al zijn zintuigen gebruikt voor het bakken van een overheerlijke taart. En heeft dat taartje niet precies de goede grootte voor het lekkere hapje waar ze net zo’n zin in had?

Chris Van Dusen – Het circusschip
Lees mijn recensie
Vijftien dieren en een gemene circusdirecteur varen met het circusschip op een rots. Het schip zinkt, maar de directeur maakt zich alleen druk om zichzelf. De dieren komen na lang zwemmen aan bij een eiland. Ze maken het zich gemakkelijk in het dorp, maar daar zijn de bewoners niet blij mee. Maar dan vindt er een ommekeer plaats en vanaf die dag leven mens en dier vreedzaam naast elkaar. Tot de gemene circusdirecteur op een dag terugkomt…

Mylo Freeman – Prinses Arabella maakt kleuren
Lees mijn recensie
Bah, denkt prinses Arabella, mijn kamer is oersaai! Daar moet ik iets aan doen. De lakeinen brengen grote potten blinkende verf. Maar de kleuren bevallen prinses Arabella niet. Ze mengt een beetje wit met een beetje rood en schildert haar kaptafel roze. Dan mengt ze wat rood met wat blauw en schildert de spiegel pimpelpaars. Als de hele kamer geschilderd is, danst Arabella in het rond, en stoot de potten verf om…

Harmen van Straaten – Eend en de tijdmachine
Lees mijn recensie
Eend heeft een uitvinding gedaan en zijn vrienden zijn erg nieuwsgierig. Er staat een soort kast in de kamer, met een klok en een kalender en een brievenbus eraan. Wat zou dat zijn? ‘Een tijdmachine,’ zegt Eend trots. ‘Probeer maar.’ Zijn vrienden kruipen aarzelend in de kast en Eend zet de klok op twaalf uur…

Hans de Beer – Kleine IJsbeer en de onderzeeboot
Lees mijn recensie
Lars merkt dat het steeds warmer wordt. Zijn vriendjes trekken daarom met hun familie verder naar het noorden, het ijs achterna. Op zijn zoektocht naar nieuwe vriendjes stuit Lars op een grote onderzeeboot. Hier ontmoet hij scheepshond Norbert, maar ook twee ijsbeertjes die heel graag naar huis willen. Natuurlijk helpt Lars hen op weg.

 

Februari

Pieter van Oudheusden – Een grote plons
Lees mijn recensie
Kobus is geen gewone kikker. Hij houdt immers niet van water. Terwijl de andere kikkers in het water stoeien, zit hij aan de kant. Als het regent, schuilt hij onder een blad. Op een dag ontmoet Kobus meneer Reiziger, een oude zwaluw. Hij vertelt over het warme zuiden waar er geen bomen zijn en geen schaduw en waar de dieren snakken naar een beetje water. Kobus krijgt het warm van al die verhalen. Een duik in het frisse water zou voor de nodige afkoeling zorgen. Zou hij??

Valerie Thomas – Hennie de heks en het draakje
Lees mijn recensie
Hennie de Heks en haar kat Helmer liggen lekker te slapen. Alles is heerlijk rustig… maar daar komt snel een eind aan. Algauw is haar huis gevuld met het lawaai van omvallende harnassen en vallen schalen, met rookwolken en zwermen vlinders. En dat allemaal dankzij een onverwachte, geschubde gast.

Annemarie van Haeringen – De jongen die zijn brood knipte
Lees mijn recensie
Er was eens een jongen en zijn lievelingsspeelgoed was een schaar.
Wat hem niet beviel zette hij naar zijn hand.
Hij at bijvoorbeeld graag witte boterhammen met hagelslag, maar… zonder korstjes.
Zo begon het. Maar met een schaar kun je veel meer knippen, ontdekte hij. De snorharen van de kat, de heg…

Rindert Kromhout – Kleine Ezel en de durfal
Lees mijn recensie
‘Durf jij over die tak te lopen?’ vraagt Jakkie. Kleine Ezel aarzelt. De tak is dun en het water is koud. Maar Quetzal zegt: ‘Ik durf het best.’ Quetzal is een prachtige vogel, en hij durft alles. Een heel hoog dak op klauteren. Belletje trekken bij het huis van Das. Echt alles. Zelfs een donkere grot in gaan… Kleine Ezel wil ook graag alles durven. Dapper loopt hij achter Quetzal aan. Had hij dat maar niet gedaan!

Guido van Genechten – (G)een spook onder mijn bed
Lees mijn recensie
Spoken, bestaan ze of bestaan ze niet? Dat is de vraag die Joachim bezighoudt. Hij probeert in zijn bed in slaap te vallen, maar hij hoort allerlei vreemde geluiden. Dat zijn toch zeker geen spoken? Voor de zekerheid haalt Joachim papa erbij.

Catherine Allison – De teddybeer
Lees mijn recensie
In een geheimzinnige kast vindt Jessica een oude Teddybeer. Met behulp van een beetje teddyberentoverij vliegen Jessica en de teddybeer een avontuur tegemoet, dat Jessica nooit zal vergeten.

Marianne Busser & Ron Schröder – Het kleurenwinkeltje
Lees mijn recensie
Marjolein is dol op kleuren. Daarom verkoopt ze allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog. Want in een wereld zonder kleuren, zonder rood en geel en groen is voor iemand die kan verven echt ontzettend veel te doen!

 

We hebben in 20 bijeenkomsten 47 (!) boeken gelezen. Dat vonden de kinderen erg leuk om te horen. Ik vroeg welke boeken ze het leukst hebben gevonden. S. vond “Prinses Pien wil altijd zoet” erg leuk en “Schatje en Scheetje”. U. vond “Kleine IJsbeer en de onderzeeboot” en “Het circusschip” erg leuk. O. was er deze avond niet. F. vond “Schatje en Scheetje” en “Het circusschip” leuk.

Ik vond het heel erg leuk om te doen en ben inmiddels begonnen aan mijn tweede seizoen, dit keer bij een Irakees gezin. Ik hoop dat mijn voorleeskinderen blijven lezen en dat ze dat met plezier blijven doen!

 

 

Vergelijkbare berichten