VoorleesExpress 2017 – dag 2

logo VoorleesexpressOp woensdag 20 september ging ik voor de tweede keer naar mijn voorleesgezin. Het voorlezen ging best lastig. De beide meisjes zijn ontzettend snel afgeleid en gaan dan op de bank staan springen, kruipen onder het tafeltje of beginnen over heel iets anders te praten. Ze vinden het wel leuk om illustraties te bekijken, maar ik besluit al snel te stoppen met het voorlezen van de tekst. Ik stel veel vragen en laat ze goed naar de tekeningen kijken. Hun moeder en hun oudere broer (van 10 jaar) zitten er ook bij.

We hebben twee prentenboeken gelezen vandaag. Daarna spelen we een paar potjes memory. Het meisje van 3 jaar vindt memory nog best moeilijk. Ze draait steeds dezelfde twee kaartjes om. Ze vindt het wel erg leuk om mee te doen. Elk potje duurt best lang, dus voor de volgende week zal ik minder kaartjes meenemen.

Fabians feest is favoriet vandaag, want daar valt heel veel op de tekeningen te zien. We bedenken wat voor smaak onze favoriete taart zou zijn. Ze willen allemaal aardbeien op hun taart.

boekomslag Marit Törnqvist - Fabians feest

 

Als je op een boekomslag klikt kun je mijn recensie lezen op Ikvindlezenleuk

 

Vergelijkbare berichten