VoorleesExpress 2017 – dag 4

logo VoorleesexpressWoensdag 4 oktober ben ik voor de vierde keer wezen voorlezen. Ik heb nog geen tijd gehad om naar de bieb te gaan. Voor vandaag heb ik onder andere een aantal recensieboeken meegenomen. Ik ben erg benieuwd wat ze van deze boeken zullen vinden. We lezen vanavond drie boeken. Eigenlijk bekijken we vooral de illustraties, want de tekst in deze boeken is veel te lang om voor te lezen. Bij het boek Kuiken en de zee hebben we een heel gesprek over naar het strand gaan. Daar zijn ze zelf deze zomer ook geweest toen ze in Marokko waren.

Het memoryspel bleek vorige week te moeilijk te zijn voor het meisje van 3 jaar. Daarom heb ik voor vanavond maar de helft van het spel meegenomen. Dan duurt het spel minder lang en zal ze het waarschijnlijk leuker vinden. Dat blijkt ook zo te zien. Ze speelt samen met haar moeder en is superblij als ze twee kaartjes pakt die bij elkaar horen.

De favoriet van vanavond was Kuiken en de zee. Ze wisten hoe het strand en de zee eruit zag en daar wilden ze graag over vertellen. Ik vind het leuk om te merken dat ze langzamerhand minder verlegen tegen mij doen.

boekomslag Connie Snoek - Cas de kat

boekomslag Thea Dubelaar - Kuiken en de zee

Als je op een boekomslag klikt kun je mijn recensie op Ikvindlezenleuk lezen

 

Vergelijkbare berichten