Apeldoorn (15 maart 2023)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juni wonen we tijdelijk in Apeldoorn, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam.

Woensdag 15 maart

Vanavond begon het Royal Light Festival. We zijn eerst naar de Grote Kerk gegaan om te stemmen voor Provinciale Staten en het Waterschap. Op deze locatie kon je tegelijkertijd naar het lichtkunstwerk in de kerk kijken. Er stond een rij buiten en eenmaal in de kerk splitste deze rij zich in tweeën. In het midden van de kerk stonden 6 stemhokjes. We hebben zeker 20 minuten in de rij gestaan voordat we konden stemmen.

Daarna zijn we via de Loolaan richting Paleis Het Loo gewandeld. De Loolaan was afgesloten vanwege het Royal Light Festival. Er was een blauw verlichte poort dwars over de straat. De rest van de straat was saai. We vinden het een gemis dat er geen verlichting in de bomen was gehangen om op die manier de verschillende lichtkunstwerken met elkaar te verbinden. Aan het einde van de Loolaan werd een songtekst van de Apeldoornse rapper Maroos geprojecteerd op de Naald. Daarbij hoorde je hem ook rappen. In het bospad richting Paleis Het Loo hingen gekleurde vogels tussen de bomen over het pad.

We vonden het Royal Light Festival nogal tegenvallen. De lichtkunstwerken liggen een eind uit elkaar en er lijkt geen samenhang te zijn.

Vergelijkbare berichten