Rotterdam in lockdown (13 mei 2020)

Woensdag 13 mei

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Vandaag is het grijs en koud. Niet echt lekker wandelweer. We hebben een rondje door de wijk gewandeld. In de Schiehaven worden kunststof buizen aan elkaar gemaakt. Blijkbaar zijn dit buizen voor hoogspanningskabels en zullen ze uiteindelijk naar de Keileweg worden vervoerd. Het is fascinerend om te zien hoe lang deze buizen worden.

20200513 dagboek
kunststof buizen in de Schiehaven
20200513 dagboek
de Schiecentrale
20200513 dagboek
Euromast en Parkhaven

Vanmiddag kwamen onze mondkapjes met de post. We hebben ze besteld via de website Liekebieke van een vriendin van ons. Ook met mondkapjes kun je kleur in de wereld brengen 🙂

20200513 dagboek

‘s Avonds haalde ik bij hotel Stroom onze boodschappen van Rechtstreex op. Met een megazak tarwemeel zodat C. weer brood kan bakken.

20200513 dagboek

Voor #ikkijkuithetraam maakte ik onderstaande foto. Je ziet goed hoe de kunststof buizen beslag nemen van de Schiehaven.

20200513 dagboek

Vergelijkbare berichten