Rotterdam in lockdown (17 april 2020)

Vrijdag 17 april

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart 2020 werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een blogje te schrijven over de dingen die we in Rotterdam doen om het leuk te maken.

We zijn vandaag naar de stad gewandeld. Ik had foto’s besteld bij de Hema om in de wc op te hangen en die lagen klaar. Het was heerlijk zonnig weer. We wandelden via de Heemraadssingel en de West-Kruiskade. In het centrum was het ontzettend rustig en dat voelde vreemd. Alsof we in een apocalyptische film rondlopen ofzo.

Bij de Hema haalden we de foto’s op, kochten we een nieuwe thermoskan en 4 tompoucen. Dat hebben we wel verdiend als we straks weer thuis zijn. Bij ijssalon Venezia, op het Binnenwegplein, halen we een heerlijk ijsje. Vandaag koos ik voor stracciatella.

Toen we weer thuis waren heb ik heerlijk in het zonnetje zitten lezen met thee en een tompouce. Ik ben begonnen aan Demonen van Marita de Sterck. Ik hing de vakantiefoto’s in de wc op. Heerlijk om hier naar terug te kijken. Het zijn foto’s van onze vakantie van vorig jaar naar Jordanië, en van kortere uitstapjes naar Hamburg en omgeving, Berlijn en Marrakech.

Voor #ikkijkuithetraam maakte ik natuurlijk weer een foto van mijn uitzicht.

Vergelijkbare berichten