Rotterdam in lockdown (18 mei 2020)

Maandag 18 mei

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Vanaf deze week gaat dierentuin Blijdorp weer open, eerst alleen voor abonnementshouders. Vanaf vandaag kun je een tijdsblok reserveren. Na 2 uur in de digitale wachtrij te hebben gestaan kan ik reserveren. Hoera, we gaan aanstaande vrijdag weer naar de dierentuin.

20200518 dagboek

‘s Middags had ik een afspraak bij het Erasmus MC voor mijn halfjaarlijkse halsecho. Er waren inmiddels meer coronamaatregelen in het ziekenhuis dan een paar weken geleden. Zo mag je niet zomaar in de lift stappen. Er staat iemand die je vraagt hoe laat je een afspraak hebt en dan mag je voor de lift wachten. Je mag met maximaal 2 mensen de lift aan en er staan stacirkels op de vloer. Ik moest nog wel even wachten in de wachtkamer, maar ik heb gelukkig altijd een boek bij me. Ik ben begonnen aan Avonturen in de stad van Terry Denton. Dit e-boek kan ik gratis lezen via de Thuisbieb-app van de bibliotheek.

20200518 dagboek
Euromast
20200518 dagboek
wachtcirkel in de lift
20200518 dagboek
langs Het Park
20200518 dagboek
#ikleesthuis

Bij de halsecho zag de radioloog een klein bultje bij mijn lymfeklieren wat niet op de vorige echo te zien was. Daarom heeft ze ook een punctie gedaan. Eind mei krijg ik van de internist de uitslag. Er zitten wel vaker rare plekjes bij mijn lymfeklieren die niets ernstigs zijn, dus dat zal nu ook wel zo zijn. Daarna moest ik bloedprikken. Ook hier is het nu wat veranderd. Er is een andere ingang gemaakt en daar zit iemand achter een tafeltje die vraagt of je een afspraak hebt. Dan mag je pas de wachtkamer in.

20200518 dagboek
volg de pijlen
20200518 dagboek
hier mag je niet zitten
20200518 dagboek
binnentuin van Erasmus MC
20200518 dagboek
Erasmus MC

C. heeft scones gebakken en ze smaken goed. Ze mogen wat mij betreft nog wel wat zoeter. Maar met slagroom en stroop zijn ze lekker.

20200518 dagboek

Vergelijkbare berichten