Rotterdam in lockdown (21 maart 2020)

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart 2020 werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een blogje te schrijven over de dingen die we in Rotterdam doen om het leuk te maken.

Zaterdag 21 maart

Vanmiddag hebben we heerlijk gewandeld. Via de Heemraadssingel, 2e Middellandsestraat, 1e Middellandsestraat en West-Kruiskade wandelen we naar het centrum.

Bij Simon Lévelt op de Meent vullen we onze thee aan. Het is rustig in het centrum. Bijna alle winkels zijn dicht en er lopen niet veel mensen. Het is trouwens heerlijk weer. Het lijkt wel lente. Op de terugweg willen we taart halen bij onze favoriete taartenwinkel Koekela aan de Nieuwe Binnenweg. Onderweg zien we op het Binnenwegplein dat ijssalon Venezia al open is. Een goed moment om het ijsjesseizoen te openen 🙂 Het is er vandaag warm genoeg voor.

Vergelijkbare berichten