Rotterdam in lockdown (29 april 2020)

Woensdag 29 april

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart 2020 werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een blogje te schrijven over de dingen die we in Rotterdam doen om het leuk te maken.

Vandaag was het grijs en regenachtig, maar we hadden zin in een lange wandeling. We wandelden via de Heemraadssingel naar dierentuin Blijdorp. Daarna zijn we naar kinderboekwinkel De geheime tuin geweest waar ik het boek Rotterdam van Georgien Overwater heb gekocht. Voordat we weer naar huis wandelden hebben we hazelnootschuimgebakjes gekocht bij banketbakkerij Winkelman. Via de ‘s Gravendijkwal zijn we weer naar huis gewandeld.

Toen we op de Heemraadssingel liepen werd ik nog gebeld door de longarts met de uitslag van de CT-scan van vorige week. De uitslag was goed, er was niets vreemds te zien op de scan. Heel fijn om te horen.

Vergelijkbare berichten