Rotterdam (7 t/m 13 december 2020)

We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. In dit weekoverzicht van 7 t/m 13 december laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Rotterdam hebben gedaan.

Maandag 7 december

Vanavond hebben we een late wandeling door de wijk gemaakt. Levert weer andere sfeerbeelden op.

Dinsdag 8 december

Vanmiddag hebben we een rondje door de wijk gewandeld.

Donderdag 10 december

Vanavond liepen we een rondje langs Little C en Coolhaven.

Vrijdag 11 december

Er gaan geruchten dat Nederland aankomende week in lockdown gaat. Daarom gaan we vandaag nog even naar een museum. We gaan met de Waterbus naar Katendrecht en wandelen naar het Nederlands Fotomuseum. Er wordt verbouwd in het gebouw en de toegang tot het museum is hierdoor tijdelijk verplaatst. We bekijken eerst de tentoonstelling ‘Rotterdam Werkt’ met foto’s die door fotografen gemaakt zijn in opdracht van een bedrijf of organisatie. Daarna bekijken we beneden de tentoonstelling ‘De migrant’ van Anaïs Lopez, een bijzondere tentoonstelling over migrantenvogels.

Via de Erasmusbrug en Het Park wandelen we weer naar huis. We besluiten om niet zelf te koken vanavond, maar om pizza te halen bij Pizzeria Andiamo.

Zondag 13 december

Vandaag zijn we naar de stad gewandeld. We wandelen via het Museumpark en de Witte de Withstraat. In de Witte de Withstraat zijn een aantal muurschilderingen te zien. Onze thee is op, dus we gaan naar Simon Lévelt op De Meent om nieuwe thee te kopen. Daarna wandelen we via het Schouwburgplein, Westersingel, Nieuwe Binnenweg en Heemraadssingel weer naar huis.

Vergelijkbare berichten