Veel te mooi herfstweer!

20051028-herfstplaatje

Vandaag alweer 28 oktober en het is mooi weer. De zon staat aan een stralendblauwe hemel en het schijnt boven de 20 graden te gaan worden. Ik weet nog niet wat ik daar van vind. Ik ben dol op mooi en zonnig weer, maar het is inmiddels herfst. En bij herfst hoort storm, vallende bladeren en regenbuien. Zodat ik, net als vroeger, door het bos kan lopen en door de bladeren kan schoppen terwijl een liedje door mijn hoofd speelt:

Herfst, herfst, wat heb je te koop
duizend kilo blaad’ren op een hoop
zakken vol met wind
ja m’n kind
‘k weet niet of jij dat wel aardig vind.

Herfst, herfst, wat heb je te koop
honderd paddestoelen op een hoop
‘k zet ze voor je neer
heus meneer
dat doe ik alle jaren weer.

Herfst, herfst wat heb je te koop
dikke zwarte wolken op een hoop
alles in de stad gooi ik nat
koop jij van mij zo’n regenbad?

Het hoort dus herfstig te zijn! Zodat je na een lekkere wandeling warme chocolademelk gaat maken en ‘s avonds erwtensoep of stamppot kunt eten. Nu hebben we deze week wel hutspot gegeten, maar dat voelt toch een beetje vreemd.

Het mooie weer vind ik aan de andere kant nu wel handig, want de bollen moeten geplant worden, er moeten wat planten uit de tuin en het terras moet schoongemaakt worden. Taken die leuker zijn om te doen als de zon schijnt dan als het regent. Een klein voordeeltje dus, want het zijn ook weer niet de leukste klusjes om te doen.

Kortom: ik wil herfst, zodat ik met een beker warme chocolademelk, een leuk boek en de kat op schoot op de bank kan zitten terwijl de regen tegen het raam klettert.

De foto is door mijzelf gemaakt (2005).


Oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 28 oktober 2005

Vergelijkbare berichten